Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Az óvatosság és tudatosság a jelszó

Horváth Andrea | 2024.02.06.

A biztonságos internet napja alkalmából több éve szervez programot a Pápai Rendőrkapitányság a fiatalok számára. A minden év 2. hónapja, 2. hete, 2. napján tartott világnap célja, hogy felhívja a figyelmet a biztonságos és tudatos internethasználatra és az online tér veszélyeire, különösen a gyerekek és a fiatalok számára. Ma délelőtt a Weöres iskola felső tagozatosai vettek részt egy előadáson, melyet Dobó-Kocsis Gábor, a Pápai Rendőrkapitányság kiemelt megelőzési főelőadója tartott.

 

A rendőrhadnagy külön szólt az online csalók elleni védekezés lehetőségeiről, így kiemelte: fontos, hogy erős jelszót válasszunk, s minden regisztráció esetében újat, számok és kis- és nagybetűk kombinációját. Az meg alap, hogy a jelszavakat nem adjuk meg ismeretleneknek, de még barátoknak sem, mert bárki visszaélhet vele.

 

Az online zaklatás kapcsán szólt az álprofilokról, melyeket nem egyszerű kiszűrni, mindenesetre legyenek a fiatalok nagyon óvatosak, ha valaki ismeretlenül próbálja felvenni velük a kapcsolatot, vagy esetleg találkozóra hívja őket.

 

Ezen a héten több előadást is tart Dobó-Kocsis Gábor, többek között a Munkácsyban és a Mezőben.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: