Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
TECHNIKA

Az új gomb a billentyűn már a mesterséges intelligencia alapú PC-t jelenti

Farkasdi Gyula | 2024.04.20.

Az Intel, a Microsoft, a Qualcomm és az AMD már hónapok óta szorgalmazza az „AI PC” ötletét, miközben egyre több mesterséges intelligencia-alapú funkció kerül be a Windows rendszerébe.

A Microsoft még nem tett közzé részletesebb beszámolót  a Windows mesterséges intelligenciával kapcsolatos nagy terveiről, de már az Intel elkezdte megosztani a Microsoft által támasztott követelményeket egy mesterséges intelligencia PC készítéséhez – és az egyik legfontosabb az, hogy az AI PC-nek rendelkeznie kell a Microsoft követelményeivel.

A Microsoft azt szeretné, ha partnerei a legmodernebb hardver és szoftver kombinációját biztosítanák az AI PC-re vonatkozó elképzeléséhez. Ez magában foglalja a neurális feldolgozó egységgel (NPU) rendelkező rendszert, a legújabb CPU-kat és GPU-kat, valamint hozzáférést a Copilothoz. Az új Copilot gombra is szükség lesz a billentyűzeten, amelyet a Microsoft az év elején jelentett be.

Az AI PC követelmények. Kép: Intel

Ez a követelmény azt jelenti, hogy egyes laptopok, mint például az Asus új ROG Zephyrus gépe, már az Intel új Core Ultra chipjeivel szállítottak, és a Microsoft szigorú követelményei szerint technikailag mégsem AI PC-k, mivel nem rendelkeznek Copilot-kulccsal. De ezek továbbra is mesterséges intelligencia PC-k az Intel szemében.

A Microsoft abban reménykedik, hogy az eredeti gyártók egyszerűen betartják a követelményeit, és idővel hozzáadják a másodpilóta kulcsot.

 A Dell az év elején a Szórakoztató Elektronikai Kiállításon (CES) szó szerint egy Copilot matricát ragasztott a billentyűzetére, ami arra utal, hogy a Microsoft Copilot kulcsa késői kiegészítés lehetett a kiállítás terveihez.

Még mindig nem világos azonban, hogy az OEM-ek mit kapnak cserébe azért, mert betartják a Microsoft saját AI PC-definícióját. 

Az AI PC-követelményeken túl az Intel az októberben elindított AI PC-gyorsítási programját is kiterjeszti. Úgy tervezték, hogy felkeltse a szoftverfejlesztők érdeklődését alkalmazásaik mesterséges intelligenciájú funkciói iránt, és most kibővítik, hogy egy AI PC-fejlesztői programon keresztül elérje a kisebb fejlesztőket is.

Az Intel AI PC fejlesztőkészlete. Kép: Microsoft

Az Intel egész éven át rendezvényeket ad majd, hogy segítse a fejlesztőket hozzászokni az AI modellek és eszközök használatához, és van még egy AI PC hardverfejlesztő készlet is, amely lényegében egy ASUS NUC Pro 14, amely előre telepített szoftverrel, illesztőprogramokkal és fejlesztővel van ellátva.

Forrás:The Verge

 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: