Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
Egyházaink

Az újévi istentiszteleten tettek fogadalmat

Horváth Andrea | 2024.01.01.

A Magyarországi Református Egyház törvényei szerint 2024. január 1-től újabb 6 éves ciklusra megújulnak az egyházközségek presbitériumai. A presbiterek – köztük a főgondnok – az egyházközség nem lelkészi tisztviselői, az egyházközség életének felelős irányítói, akiket az egyházközségi választói névjegyzékébe felvett egyháztagok közül kell és lehet választani. 

Szakács Gergely vezető lelkipásztor elmondta, hogy a református egyház évszázadok óta demokratikus alapokon nyugszik, a presbiterválasztás is ennek egyik példája, hisz a közösség dönt arról, hogy ki képviselje ügyeiket az adott ciklusban. 

A 2023-ig tartó ciklus kihívások elé állította a gyülekezetet és a presbitériumot, mondta Szakács Gergely, hisz a járványhelyzetet követően az energiaválság is próbára tette a közösséget. A presbitérium korábban nagyobb létszámú volt, 42 fős, s a hatékonyság érdekében az előző ciklustól ez 14 főre, plusz a két lelkipásztor személyére csökkent.

A Pápai Református Egyházközség októberben tartotta a presbiterválasztást, az új testület tagjai  január elsején, az újévi istentiszteleten tettek ünnepélyes fogadalmat. Szakács Gergely igehirdetését és az úrvacsorát követően  Eigner János, Ferenczi Alpár, Goda Zsolt, Kovács István, valamint Békefi Imre, az új ciklus főgondnoka tett ünnepélyes fogadalmat.

A testület tagjai még Bocskay László, Böröczky Attila, Böröczky Dezső, Dózsa Zoltán, Gyimóthy Lajos, Halászné Kapcsándi Szilvia, Kopeczky Péter, Lay Gábor, Szalókyné Kövy Lilla. Búcsúzott a szolgálattól Kövy Rózsa, Szűcs Attila, Szakács Veronika, Gyimóthy Károly és Kerpel Péter, akik az újabb ciklusra már nem vállaltak feladatot. Kövy Rózsa munkáját  a testület tiszteletbeli presbiter címmel ismerte el. 

A testület előreláthatólag februárban tartja első tanácskozását, akkor fogalmazzák meg a feladatokat, terveket.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: