Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Az Újszövetség, mint történeti forrás

Horváth Andrea | 2023.03.02.

Folytatódott a Pápa és Környéke Zsidó Kulturális Hagyományőrző Egyesület szabadegyeteme. A március alkalom vendége Balázs Gábor, az Országos Rabbiképző Zsidó Egyetem általános rektorhelyettese volt.

Schmidt Orsolya elvégezte a zsidó kultúrtörténet mesterszakot az Országos Rabbiképző Zsidó Egyetemen, ott ismerte meg Balázs Gábort. A rektorhelyettes elismerően szólt a Pápa és Környéke Zsidó Kulturális Hagyományőrző Egyesület munkájáról, kiemelte Schmidt Orsolya elnök közösségszervező tevékenységét. Mint mondta, az országban kevés helyen működik ilyen jól a zsidósághoz kötődő egyesület, Pápán ez példaértékű. Ehhez lelkiismeretes, céltudatos és elhivatott vezető kell, Orsi ilyen, mondta, s szülei, valamint az egyesületi tagok is mindenben támogatják.

 A rektorhelyettes Jézus és kora címmel tartott előadást, a zsidó-keresztény hagyományok kialakulásáról beszélt a református gyülekezeti házban tartott alkalmon. Mint mondta, a zsidók számára az Újszövetség kiváló forrásanyag az időszakkal kapcsolatban. Az Újszövetség tulajdonképp tudományos szempontból az első és második század zsidóságának leírása, melyet ismernek és tanulmányoznak a zsidók is. Jézus zsidó volt, korának reformere, akinek nem volt célja az egyházszakadás tette hozzá az előadó.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: