Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
UTAZÁS

Bakancslistás hazai helyek hónapra lebontva

Szél Móni | 2024.01.02.

Mutatunk ötletet minden évszakra. A kínálat igazán bő, hiszen Magyarország számos csodával rendelkezik. A szallas.hu blog hónapokra bontva ajánl olyan kirándulásra alkalmas helyeket, mely számos csodát rejt.

Január
Vegyük az irányt Gyula felé. Az ünnepi forgatag kipihenésére a legalkalmasabb egy wellness hétvége, mert így pihenten indulhat az év. A relax közben sétálhatunk is egy nagyot. A belváros csodaszép, bőven akad látnivaló. Csodáld meg a várat!

Február
Ha február, akkor  téltemető farsangi karnevál Mohácson. Ha voltál már a programon, biztosan szívesen újraéled a hangulatát. Ha még nem jártál a Busók földjén, akkor  február 8-13. között a Mohácsi busójáráson van a helyed. 

Március
Látogass el a Zemplén szívébe. Az érintetlen természete igazi töltődés a léleknek. A Boldogkői vár bakancslistás hely, a Regéci Vár, akár gyalog is áttúrázható. A másik a Füzéri Vár, ami Magyarország egyik legrégebbi és legszebb erősségeként, csodálatos környezetben magasodik a vidék fölé.

Április
Írd be a naptáradba hazánk egyik legszebb helyét, a Hortobágyot. Hortobágy hivatalosan is bekerült a világ legjobb úti céljai közé, a 2021-es National Geographic listáján. A Hortobágyi Nemzeti Park, a háborítatlan természet, a „magyar cowboyok” bemutatóinak, gazdag madárvilágának, és hagyományos alföldi ételeinek fővárosa. 

Május
Illatos rózsakert a magyar Versaillesban. Ha Fertőd, akkor Eszterházy-kastély, ahol a kovácsoltvas kapun átlépve szuper kastélytúrára indulhattok. Cziráky Margit hercegné Rózsakertje hazánk egyik legrégebbije, ahol 8000 tő rózsát ültettek el! 

Június
Páratlan csoda a Gemenci erdő. A gemenci populáció a világ legnagyobb népsűrűségű fekete gólya állománya, és nyáron jó eséllyel láthatjátok őket! A gemenci kisvasút a Duna mellett robog, de ha a saját lábatokon fedeznétek fel az erdőt, irány a számos látványos tanösvény valamelyike, amik madárlessel és kilátókkal vannak tűzdelve. 

Július
Irány Tihany! Hullámzó zöld domboldalon terül el a legismertebb itthoni levendulamező és a történelmi múlt, a Tihanyi Bencés Apátság. 

Augusztus
Vonzó lehet a tatai Fényes Tanösvény és fürdőzés. A vizek városában nem csupán az Öreg-tó és a Tatai vár ad úti célt, hanem a mesés Fényes Tanösvény. A láperdőben hosszú fapallókon sétálhattok tündérrózsák fölött, égbe nyúló égerfák ölelésében. 

Szeptember
Az ősz a legszebb az Őrség és a természet csendjében. Számos tanösvénnyel és kerékpárúttal vár ha az aktív pihenést kedveled. Az őriszentpéteri Szala-völgyében csodákat élhetsz át, de feltérképezhetitek az Árpád-kori Templomot is.

Október
Kőszegi városnézés a gesztenyefesztivál idején. Kőszeg az egyik leghangulatosabb határ menti kisvárosunk, történelmi belvárossal és vendégszerető lakókkal. Itt bújik meg a Jurisics-vár, de a Tábornokház – Hősök Tornya is különleges látvány, akárcsak a Jézus Szíve Templom, ami a város legmagasabb építményének számít.

November
Ez a hónap legyen a Bükké. Legismertebb a Fátyol-vízesés –, ha befagyott állapotában tudjátok megtekinteni, annál varázslatosabb látványt nyújt. Az Istállós-kői barlang szintén errefelé található, amennyiben kedvetek támadna 40 ezer évet visszaröppeni az időben. Roboghatsz a Szilvásváradi Erdei Kisvasúton. 

December
Karácsonyi forgatag Egerben. A barokk belvárosa mindig gyönyörű. Ragyogó ünnepi fényár önti el a Dobó teret, háttérben a várat, illetve a Gárdonyi teret és a Végvári vitézek terét is.

Jó utazgatást és sok-sok élményt 2024-re is!

(fotó: sokszinuvidek, pixabay)
 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: