Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Barta Sándor ezredes az MH 47. Bázisrepülőtér új parancsnoka

Haraszti Gábor | 2024.06.21.

Parancsnoki átadás-átvételi ünnepséget tartottak az MH 47. Bázisrepülőtéren. Az eseményen Könczöl Ferenc ezredes köszöntötte az új parancsnokot, Barta Sándor ezredest és elbúcsúzott a bázis leköszönő parancsnokától, Magasy Zsolt ezredestől.

Magasy Zsolt ezredes 2024. július 1-jétől Németországban teljesít tartós, nem fegyveres külszolgálatot, ezért a pápai katonai repülőtéren Barta Sándor ezredes, az MH Légi Műveleti Vezetési és Irányítási Központ volt törzsfőnöke váltja a bázisparancsnoki beosztásban – írja a veol.hu. Könczöl Ferenc ezredes, a Magyar Honvédség Légierő parancsnokság megbízott parancsnoka Kovács Zoltán országgyűlési képviselő és Áldozó Tamás polgármester jelenlétében rávilágított, a bázisrepülőtér feladatrendszere eddig is nagyon összetett volt, a jövőben ez tovább bővül.

Magasy Zsolt ezredes beszédében felidézte azt az időszakot, amikor fiatal hadnagyként átlépte a laktanya kapuját, mint mondta, nem gondolta volna, hogy egyszer az alakulat parancsnokaként fog búcsúzni.

– Nem sok katonának adatik meg az a lehetőség, hogy ahol elkezdte a pályáját, ott is fejezze be. Az itt eltöltött évek bebizonyították, hogy ez egy olyan csapat, amire lehet építeni. Biztos vagyok benne, hogy Barta ezredes úr erre a feladatra felkészült, úgy gondolom, jó parancsnoka lesz a bázisrepülőtérnek. Ez az öt év nagyon gyorsan eltelt, életem egyik legszebb periódusa volt, köszönöm, hogy ennek a legendás csapatnak az élén lehettem – mondta elérzékenyülve a búcsúzó parancsnok.

Barta Sándor ezredes, az MH Légi Műveleti Vezetési és Irányítási Központ törzsfőnöke beszédében elismeréssel szólt a leköszönő parancsnok munkájáról.

– Egy kiválóan működő, komoly szakmai múlttal rendelkező alakulatot veszek át, amely mindig kiemelkedően, magas szinten teljesítette feladatát. Szeretném megőrizni a csapat eddigi értékeit, ugyanakkor megvalósítani saját elképzeléseimet. Nagy feladat előtt állok, de eddig megszerzett tapasztalataimnak köszönhetően nyugodt szívvel nézek a kihívások elé – fogalmazott.

Az állománygyűlés a csapatzászló ünnepélyes átadásával és – a hagyományoknak megfelelően – meglengetésével ért véget.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: