Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORT

Bátran küzdöttek a karatékák

Haraszti Gábor | 2023.03.23.

Várpalotán rendezték a Kyokushin Karate Diákolimpia dunántúli elődöntőjét. A megmérettetésen a Griff Sportegyesület nyolc versenyzője 13 kategóriába adta le nevezését, a karatékák végül nyolc érmet szereztek.

A viadalon 31 karate klub 220 versenyzője indult, küzdelemben 219, formagyakorlatban 62 nevezés érkezett. A pápai egyesület színeiben Mógor Dorka formagyakorlatban első, küzdelemben második lett. A verseny során küzdelemben Gaál Berény és Mezőfi Zsolna is begyűjtött egy-egy aranyérmet, Hajdú Leila a dobogó második fokára állhatott fel. Wölfinger Liza mindkét versenynemben bronzérmet vehetett át, csakúgy, mint Piszku Nóra, aki küzdelemben ért el harmadik helyezést.

– Egyesületünk tagjai igazi harcosként, bátran viselkedtek – nyilatkozta Szalóki Sándor, az egyesület edzője, vezetője. – Sokat fejlődtünk az elmúlt pár hónapban, mindenki komolyan vette a felkészülést. Mivel az ellenfelek is készülnek, ezért az eredményesség megítélésében soha nem az elért helyezések száma a legelső szempont, bár a három arany-, két ezüst- és három bronzérem mérleggel ezen a téren sem kell szégyenkeznünk. Amit kiemelnék, hogy minden versenyzőnk – elért eredménytől függetlenül – tudása legjavát adta, nem hátrált meg, és számomra ez a legfontosabb. Mindenki számára voltak a versenyen olyan szituációk, amikor nagyon össze kellett szednie a bátorságát.

Az országos döntőt májusban rendezik Nyíradonyban.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: