Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Befejezéséhez közeledik a felújítás

Huszár Hajnal | 2023.10.21.

Hetven százalékos készültségi fokon áll a Pápadereske és Nyárád közötti főút felújítása. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Pápai Mérnökségének beruházásában zajló munkálatok 1700 méter hosszú útpályát érintenek.

A kivitelezők két rétegben átlagosan 8 centiméter vastag új aszfaltszőnyeget húznak be az erősen nyomvályússá vált burkolatra és az útszakaszon lévő három buszvárót is megújítják. A munkálatok jó ütemben haladnak, a kötőréteg már elkészült és az aszfalt kopóréteg nagy részét is megépítették már.

Kedden és szerdán még folytatódik az aszfaltozás, ezt követően felfestik a burkolati jeleket és feltöltik a padkát. A útszakaszon 40 km/h-s sebességkorlátozás van érvényben, a munkálatok idején félpályás lezárásra kell számítani.

Ez az útszakasz a harmadik, melyre a Közút Pápai Mérnöksége a közelmúltban forrást kapott az Építési és Közlekedési Minisztériumtól. Mint arról hírt adtunk, 1500 méter hosszú szakaszon kijavították a 83-as elkerülőút Acsádi út környéki területét, majd a Bébnél korábban végzett útfelújítást folytatták, az akkor kimaradt közel 800 méter hosszú szakasz aszfaltozásával, most pedig a Pápa-Celldömölk közötti út egy része újul meg, folytatva a néhány évvel ezelőtti munkát.

Pápa környékén az elmúlt években több mellékút is megújult a várostól sugarasan kiindulva, az idei felújítások ebbe a fejlesztési koncepcióba illeszkednek.
 


 • Friss hírünk
  TECHNIKA

  Megvan az első piramis!

  Az ismert civilizációfejlődés-történet egészét...

  Elolvasom »
  Követés:Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: