Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Béke vagy háború – fórum az EP választásról

Huszár Hajnal | 2024.05.28.

Simicskó István országgyűlési képviselő, frakcióvezető és Ferenc Viktória, a Fidesz-KDNP EP képviselőjelöltje érkezett városunkba dr. Áldozó Tamás polgármester, polgármesterjelölt és képviselőjelölt társai meghívására. A JMK-ban tartott beszélgetés témája az európai parlamenti választás tétje volt.  A rendezvényen dr. Kovács Zoltán köszöntötte a vendégeket és az érdeklődőket, majd dr. Áldozó Tamás beszélgetett a meghívottakkal.


-Brüsszelben rendkívül kedvezőtlen folyamatok zajlanak évtizedek óta, sok olyan kötelezettséget akarnak elfogadtatni Magyarországgal, amiről a csatlakozáskor szó sem volt és ma már számonkérik rajtunk. Úgy gondolom, ideje visszatérni a normalitáshoz, hogy Európa, az Európai Unió tényleg az lehessen, aminek megálmodták az alapító atyák. Ma attól nagyon messze vagyunk és nagyon rossz irányba sodródunk – fogalmazott az esemény előtt a polgármester.


A beszélgetés elsősorban a háború és béke kérdéséről – mint az EP választás egyik legfontosabb tétjéről – szólt. Simicskó István korábbi honvédelmi miniszter szakterülete ez, Ferenc Viktória pedig a háború pusztításának kitett kárpátaljai magyarság egyik emblematikus képviselőjeként hitelesen mutatta be mindazt, ami az ő közösségükre hárul a mostani helyzetben.
-Az EP választás azért sorsdöntő, mert az Európai Unió önfeladó politikát folytat, az európai keresztény civilizációt olyan lehetetlen helyzetbe hozza a migrációval, amivel ilyen mértékben még nem találkoztunk és látjuk ennek a kockázatát, veszélyeit. Véget kell vetni az elhibázott migrációs politikának – jelentette ki érdeklődésünkre Simicskó István. Hangsúlyozta, a másik fontos kérdés a háborúról szól.


-Európában ismét háború dúl, a keleti szlávok közötti konfliktus több mint 2 éve zajlik és azt látjuk Brüsszelben, hogy míg 2012-ben az Európai Unió megkapta a Nobel-békedíjat, ezt mostanra nagyon elfelejtették. Háborús forgatókönyvek készülnek, arról beszélnek a brüsszeli vezetők és az európai országok vezetői, hogy háborúra kell készülni, adott esetben katonákat is küldeni kell. A fegyverszállítások régóta mennek, óriási pénzeket költenek az ukrán hadseregre és nem a békéről, a tűzszünetről beszélnek. Csak a Őszentsége Ferenc pápa és a magyar miniszterelnök beszél erről – figyelmeztetett a képviselő, hozzátéve, azért fontos, hogy megfelelően felkészült emberek legyenek az Európai Parlamentben, akik a béke pártján állnak, hogy ez a hang minél erőteljesebb lehessen. 


Ferenc Viktória, a kárpátaljai születésű nyelvész, a Fidesz-KDNP EP képviselőjelöltje, a pártszövetség ugyanis minden alkalommal olyan jelöltet is indít, mely az Európai Uniós tagsággal nem rendelkező országokban élő magyarokat képviseli. Ő is azt hangsúlyozta, hogy a június 9-ei választás tétje a béke és a háború közti választás.
-Mi kárpátaljai emberek testközelből éljük meg, hogy milyen az, amikor a fiainkat, férjünket, vagy apáinkat sorkatonai szolgálatra viszik el az otthonaikból, milyen az, amikor hazahozzák a halott katonákat, vagy lebombázzák az országunkban a házakat – mondta, hozzátéve, az ő missziója, hogy elősegítse a békés hétköznapok visszatérését Kárpátaljára és hogy Magyarországon béke maradjon.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: