Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Belvárosi nap – kicsik és nagyok együtt játszottak

Huszár Hajnal | 2024.06.02.

Új elemmel bővült a városrészi napok programsorozata, hiszen a Belvárosnak eddig nem volt ilyen rendezvénye. Az első alkalommal a barokk jegyében megrendezett Belvárosi nap azonban olyan népszerű volt, hogy biztosan lesz folytatása.

Bár a kora délutántól késő estig tartó eseményt az időjárás bizonytalansága miatt a Jókai Mór Városi Könyvtár épületében tartották meg és az udvarra tervezett programokat is beltérivé alakították, ez nem rontott a színes, vidám kavalkád hangulatán és a közös játék élményén.
A vendégeket 14 órától várták a kicsiket és nagyokat egyaránt szórakoztató játékok, melyek megidézték a régi korokat, próbára tették a résztvevők ügyességét, új ismeretekkel bővítették a gyermekek tudását és a megmutatták, hogy a modern kor eszközei nélkül is remekül eltölthetik idejüket a családok.

-Hamupipőke meséjét elevenítjük fel az öt állomásból álló kalandtúrán, ahol a kicsiknek a mese elemeit kell ismerniük, lencsét kell válogatniuk, célbadobáson kell megmutatniuk ügyességüket, egy labirintust kell megoldaniuk és hamupipőke cipőit kell párba állítaniuk a memóriajáték során – sorolta a feladatokat Polovitzerné Antall Mónika, a könyvtár szakmai vezetője. A helyes feladatmegoldásokért egy-egy fabatka járt, amit összegyűjtve barokk ruhás fotózáson vehettek részt a gyermekek a palotában.

A családi játszóházban forgó, guruló játékok várták a résztvevőket, de volt madárfelismerő tábla, több képkirakó és a játékosok ügyességét próbára tevő halászat is. A legkisebbeket a gyermekkönyvtári részen izgő-mozgó játszótér várta konyhaszigettel és építőkockákkal, egy csendesebb teremben pedig a világ minden tájáról származó korabeli táblajátékokat próbálhattak ki a játékos kedvű látogatók.

16 óra körül már minden helyszínen nagy volt a nyüzsgés és a szülők legalább olyan önfeledten vettek részt a játékban, mint csemetéik.

A résztvevőket Szabadkai Verita, a belváros önkormányzati képviselője és Unger Tamás alpolgármester köszöntötte, mindketten örömüket fejezték ki a rendezvény sikere láttán. Unger Tamás emlékeztetett, a belváros fejlődésének meghatározó időszaka volt a barokk kor, ezért is ennek jegyében szervezték meg a programot. A városrész képviselője, arról szólt, bár a városi nagyrendezvények többsége a belvárosban van, régóta érezték hiányát egy olyan programnak, amely a belváros lakóinak szól elsősorban, és illeszkedik a városrészi napok sorába.
-Nagyon jó látni, hogy mobiltelefon nélkül is remekül szórakozik minden korosztály ezen a rendezvényen és együtt játszanak a hagyományos játékokkal a szülők és gyermekek.

A Belvárosi napot a Nátuskerti Óvoda műsora színesítette, a Vida Anna óvodapedagógus vezette néptánccsoport gólyás játékfüzére nagy sikert aratott. A rendezvényt egy családi kalandfilm vetítése tette teljessé, a babzsákos mozikuckóban szivárványos kakaóval várták a nézőket, a finálét pedig a Megafon Zenei Egyesület fellépése jelentette.


  
 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: