Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
HAZÁNK - KULTÚRA

Bencs Dániel a tenger fenekén fest

Szél Móni | 2023.03.22.

Szó szerint. 2016 óta 30 rajzot készített búvárkodás közben Thaiföldön és Ausztráliában. A fiatal, magyar festő egyedülálló módon örökíti meg azt a világot, ami, ha nem vigyázunk rá jobban, eltűnik. A különleges alkotó a Magyar Képzőművészeti Egyetemen végzett festőszakon, jelenleg a SKURC művészeti csoport tagja, az elmúlt három év nyarait pedig annak szentelte, hogy vízalatti „paparazzóként” örökítse meg a halak, teknősök, cápák és korallok titkos életét.

Családi ráhatás 

Dániel ikertestvérének köszönhetően került testközeli kapcsolatba a tenger alatti őserdők világával. Közös utazásaik és búvárkodásaik alatt született meg a kettejük munkáját felölelő Twinstrippin projekt. 

„Számomra fontos a képeimen szereplő motívumokhoz fűződő személyes kapcsolat."

Ezt idézi tőle a sajtó. 

„Könnyebb a vízben vízi élővilágot rajzolni, mert elkerülhetetlenül belekerülnek a vonalakba a környezet hatásai. Így jobban vissza lehet adni azt, ami lent van, annál, mintha csak egy akváriumot néznék, vagy fotókat a neten.” 

Az ötletet megelőzte egy búvároktatás, ahol az instrukciókat víz alatt adták,   ceruzával, műanyaglapon. Innen indult a kísérletezés, persze komfortosabb helyen, otthon a fürdőkádban. Olajkréta lett a megoldás. 

„Körülbelül egy órányi levegőm van ahhoz, hogy rajzoljak, az alatt egy képet kényelmesen be lehet fejezni. Ha pipával megyek, ez sokkal rugalmasabb. Bejövök eggyel, befejezem, majd kimegyek egy újabb lapért.”

Azért elmondhatjuk, hogy mindig van új a Nap alatt..
 


 • Friss hírünk
  Videó
  Pápa TV híradó

  Híradó 2023.06.06.

  A legfontosabb hírek a városból

  Elolvasom »
  Követés:Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: