Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Bíróság előtt a fiatalok, akik rablást követtek el Pápán

Pintér-Papp Eszter | 2023.05.16.

A Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte egy 15 éves fiú a letartóztatását és 14 éves társa bűnügyi felügyeletét, akikkel szemben rablás bűntette miatt indult büntetőeljárás – olvasható a Veszprémi Törvényszék sajtóközleményében.

A rendelkezésre álló bizonyítékokból megállapítható, hogy a gyanúsítottak május 3-án 17 óra körül a pápai autóbusz pályaudvaron találkoztak a kiskorú sértettel, akivel a 15 éves gyanúsított Messenger-üzenetben találkozót beszélt meg a kora délutáni órákban. A kiskorú sértettől a gyanúsított azzal az ürüggyel kérte el mobiltelefonját, hogy üzenetet ír egy ismerősének, azonban azt a sértett többszöri kérése ellenére sem adta vissza. A gyanúsított eltette a sértett mobiltelefonját, majd 14 éves társával együtt elindultak az autóbuszpályaudvarról. A kiskorú sértett a gyanúsítottak után ment és folyamatosan kérte vissza a telefonját, mire az idősebb gyanúsított hátulról megragadta a sértett nyakát, megszorította azt, majd ellökte magától. Eközben a fiatalabb gyanúsított két alkalommal meglökte a sértettet, és mindketten a sértett irányába rúgtak, mely rúgások nem érték el őt. Ezt követően a sértett a rendőrkapitányságra ment segítségért.

Az egyik gyanúsított letartóztatását – akivel szemben fiatalkorúvá válása óta több büntetőeljárás is indult – a szökés, elrejtőzés veszélye, a bizonyítás megnehezítésének veszélye, valamint a bűnismétlés veszélye miatt rendelte el a bíróság.

A végzés azon gyanúsított vonatkozásában, akivel szemben a bíróság – a szökés, elrejtőzés, valamint a bizonyítás megnehezítésének veszélyére figyelemmel – bűnügyi felügyeletet rendelt el, véglegessé vált, míg a letartóztatott gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be a végzéssel szemben; másodfokon a Veszprémi Törvényszék jár el. A fellebbezésnek a végzés végrehajtására nincs halasztó hatálya, így a kiskorú a másodfokú döntésig a letartóztatás végrehajtási helyeként kijelölt javítóintézetben marad.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: