Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Bizakodóak a polgármesterjelöltek

Huszár Hajnal | 2024.06.09.

Városunkban négy jelölt indult a 2024-es önkormányzati választáson a polgármesteri székért, a jelöltek már leadták voksukat a szavazóhelyiségekben.


Elsőként, 10 órakor Marton Sándor adta le szavazatát az Erzsébetvárosi Óvodában kialakított egyik szavazókörben. A jelölt a Mi Hazánk Mozgalom színeiben indult a választásokon. Öt évvel ezelőtt már megmérette magát a pápai választópolgárok előtt, akkor függetlenként indult. Most úgy nyilatkozott, nagy várakozásokkal tekint a szavazás eredményére.
-Egy kicsit Dávid és Góliát küzdelemnek éltük meg az elmúlt két-három hetet, de bizakodva várom az esti szavazatszámlálás eredményét – mondta, hozzátéve, úgy érzi, sikerült jó mozgósítással elérni a szavazóbázisukat. Meglátása szerint, jobb eredményt fognak elérni, mint amire előzetesen számítani lehet.


A polgármesterjelöltet arról is kérdeztük, mivel tölti a mai napját. Válaszában elmondta, egy balatoni kirándulást tervez barátaival, este pedig várják majd az eredményeket.

Grőber Attila az Acsády Iskola egyik szavazóhelyiségében élt választói jogával. Az Élhető, Gyarapodó Városért Egyesület, Demokratikus Koalíció, Jobbik-Konzervatívok, LMP-Magyarország Zöld Pártja, Magyar Szocialista Párt, Momentum Mozgalom, Párbeszéd-A Zöldek Pártja jelöltje 2002 óta tagja a képviselő-testületnek és 2010 óta méretteti meg magát polgármesterjelöltként, illetve országgyűlési képviselőjelöltként. Szavazatának leadását követően úgy fogalmazott, megnyugodva dobta be szavazólapjait az urnába.


-Úgy tűnik, hogy magas a részvétel, hogy ez kinek kedvez, azt nem tudom. Egy fantasztikus csapatnak voltam az egyik tagja és ez erőt adott végig ahhoz, amit mondtunk és csináltunk. Most várjuk az eredményeket, kiderül, a pápaiak hogy döntöttek – mondta. Hozzátette, ez egy fantasztikus város, fantasztikus emberekkel, és ez az a pillanat, amikor a döntés a kezükben van, hogy mit szeretnének a város további fejlődésében látni és elérni.


A polgármesterjelölt kérdésünkre, hogy mivel tölti a napját elmondta, még aktivizálják a támogatóikat, aztán pedig a kertjében fog tevékenykedni. Mosolyogva tette hozzá, kertjének állapota némi kívánnivalót hagy maga után.

Dr. Áldozó Tamás délben járult az urnákhoz a Vajda Péter lakótelepen működő Csodavár Evangélikus Óvodában. A polgármesterjelölt, aki 2011 óta áll a város élén, szintén nagy várakozással várja az esti eredményeket, a magas részvételi arányt ő is fontosnak érzi.


-Kíváncsi vagyok, szépen alakulnak a részvételi adatok, mindenki elmegy szavazni. Ha pedig ez így van, akkor a mi szavazóink is elmennek választani és ez optimizmusra adhat okot – közölte. Az elmúlt hetekre visszatekintve úgy értékelte, nagyon nyugodt, kiegyensúlyozott kampány volt, amely során mindent meg tudtak beszélni azokkal, akik érdeklődtek az álláspontjuk iránt. Hangsúlyozta, nemcsak a kampányt dolgozták végig, hanem, az elmúlt öt évet is.
-Azt remélem, hogy a pápaiak között sokan lesznek olyanok, akik az öt évről mondanak véleményt, nemcsak az utolsó két hétről. A kampány újdonsága, hogy volt egy televíziós vita is, ami mindenki számára megmutatta a különbségeket – mondta.


Dr. Áldozó Tamás is részt vesz még a mai mozgósításban és az irodájukban dolgozó társait lelkesíti, de egy kis lazítást is tervezett kutyáival a mai napra – tudtuk meg.

Molnár István független polgármesterjelölt a Huszár Közösségi Házban adta le szavazatát, nem sokkal dél után. Az első alkalommal induló jelölt is fontosnak tartotta kiemelni a magas részvételi arányt.
-Ez jelentheti a sikeres mozgósítást a pártok részéről és jelentheti azt is, hogy akik eddig nem akartak részt venni a választásokon, azok most elindulnak szavazni. 


A jelölt úgy érzi, a kampány idején nagyrészt sikerült eljuttatnia elképzeléseit a választókhoz, a választás eredményével kapcsolatban pedig bizakodó, mint mondta, egészen jónak látja az esélyeit.

Természetesen a függetlenként induló jelöltet is megkérdeztük arról, hogy mivel tölti a mai napot. Molnár István is az aktív pihenést választotta az esti eredmények beérkezéséig, a kertjében tevékenykedik, kihasználva a jó időt. 
Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: