Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Bizony tavasz van!

Pintér-Papp Eszter | 2023.04.24.

Az utóbbi hetekben, a tavasziasnak nehezen nevezhető időben, hol a heves széllel, hol a napokig tartó esővel dacolva, a város utcáin járva néha magam is nehezen hiszem el, hogy lassan már vége az áprilisnak.

Az időjárás eddig csak egy-két napra mutatta meg szebbik arcát – vasárnap például már-már nyárias idő volt -, de itt-ott azért már egyértelmű jeleit láthatjuk, hogy bizony itt a tavasz. És nem csak a rügyeiket bontogató fák és a madárcsicsergés, vagyis a természet félreismerhetetlen jelzései ezek.

A minap a Szent István úton jártam és akkor figyeltem fel arra, hogy az Esterházy-kastély mögött, a Várdombon nagy a sürgés-forgás. Épül a szabadtéri színpad lelátója, ahol hamarosan az alma matertől és a középiskolás évektől búcsúzó végzősök ülnek majd a tavasz egyik legszebb városi rendezvényén, a könnyes-mosolygós Városi ballagáson.

De a kisebbek számára is tartogat fontos mérföldkövet a május, elérkezik az óvodai beíratás. A szülők közt biztosan sokan vannak, akik elgondolkodnak azon, hová repült ez a sok-sok új tapasztalással, élménnyel teli három év, amikor kisbabájukból óvodába induló kisgyermek lett. S biztosan sokan vannak köztük, akik aggodalommal, bizonytalanul tekintenek az óvodakezdés elé, de talán megnyugtatja majd őket, ha ellátogatnak az óvodai nyílt napokra, ahol még a beiratkozás előtt megismerkedhetnek az óvónénikkel, a csoportokkal, az óvodai mindennapokkal.

Ez persze csak két kiragadott, de annál többeket érintő példa az előttünk álló hetek izgalmaiból. S addig is, amíg a tavaszt nemcsak az ilyenkor megszokott események közeledte jelzi számunkra, de végre a nap is kisüt majd – ha igazi tavaszi hangulatot szeretnénk, sétáljunk el a Várkertfürdő parkolójába, vagy a Kertész utcába, ahol a rózsaszínbe borult lombú fák tengere egészen biztosan a tavaszba varázsol minket.

 

 

 

 

 


 • Friss hírünk
  Videó
  Pápa TV híradó

  Híradó 2023.06.06.

  A legfontosabb hírek a városból

  Elolvasom »
  Követés:Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: