Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Biztonságossá vált a közlekedés a Kisfaludy utcai Bakonyér-hídon

Huszár Hajnal | 2023.12.22.

Szerkezetépítő mérnöki felmérés és felújítási javaslat alapján kezdődött meg az ősszel a Bakony-ér híd rekonstrukciója a Kisfaludy utcában. A páros oldali gyalogoshíd járófelülete erősen leromlott állapotú volt, a beavatkozás szükségességére a lakók észrevételei alapján Venczel Csaba önkormányzati képviselő hívta fel a figyelmet.

 
Az észrevételt követően a városfejlesztési osztály megterveztette a jókarba helyezési és felújítási munkálatokat, a kivitelezői versenyeztetés után megindult az építkezés – idézte fel Rádi Róbert városfejlesztési osztályvezető.
-Az eredeti tartó acélgerendák alépítményei megmaradtak, az I gerendákat újrafestették, a hídtámaszok felületi javítását elvégezték,a hídfőnél kőburkolatot építettek. Az acélgerendákon nyugvó járófelületet teljesen újjáépítették, a korlátokat pedig felújították – sorolta az 5,5 millió forint értékű munka elemeit az osztályvezető. A kivitelezési munkák határidő előtt befejeződtek, a hidat már használhatják a járókelők.

-Rendkívül fontosnak tartom, hogy megújult ez a híd. Ez egy fontos közlekedési tengely nemcsak az autósok, a gyalogosok számára is. Örömmel tölt el, hogy a megújított híd erősebb, masszívabb és kicsit szélesebb is lett, így újra biztonságosan használhatják az erre közlekedők – fogalmazott Venczel Csaba önkormányzati képviselő, aki megköszönte mindazok munkáját, akik hozzájárultak a gyalogos híd felújításához.  
 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: