Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Bogyó és Babóca beköltözött a pápai könyvtárba

Horváth Andrea | 2024.04.03.

Bogyó és Babóca idén már 20 éves. A sorozat történetei Bogyó, a csigafiú, Babóca, a katicalány, és barátaik,  a méhecske, a szarvasbogár, a lepkelány kalandjairól szólnak, a szerző saját illusztrációival. 2023-ig 54 kötet jelent meg, tudtuk meg Polovitzerné Antal Mónikától, ezek jó része megtalálható a városi bibliotékában. A Jókai Mór Városi Könyvtár szakmai vezetője elmondta, régi tervük volt, hogy a Bogyó és Babóca kiállítása Pápán is látható legyen.

Bartos Erika írónő építészmérnöki végzettséggel rendelkezik, bár eredetileg óvónőnek készült. Később, amikor anya lett, mégis visszatalált a gyerekekkel foglalkozó útra, amire kezdettől vágyott: meséket kezdett írni. Eleinte csak saját gyermekei részére, majd barátai biztatására a történetei könyvként is megjelentek.

 

 Jellegzetes, „bartoserikás” rajzai teszik kerekké a történeteket, a bájos, szerethető figurákon már több generáció felnőtt. A történetek a barátságról, szeretetről, segítő szándékról és a mindennapok konfliktusairól, nehézségeiről szólnak.

A Bogyó és Babóca bábkiállítás április 3. és 27. között tekinthető meg a könyvtár nyitvatartási idejében. A bábkiállítás a Mese az elveszett nyusziról történetét mutatja be. Bartos Erika saját maga készítette a bábokat és a díszletet. A könyvtárban várják a látogatókat, az óvodás és kisiskolás csoportoknak interaktív 45 perces foglalkozásokat is kínálnak, amelyre előzetes bejelentkezés szükséges.

A rajongók számára jó hír, hogy nem csupán Bogyó és Babóca  jött el Pápára, hamarosan érkezik a Jókai Mór Városi Könyvtárba Bartos Erika is. Április 20-án szombaton 9-12 óráig várják mindazokat, akik kedvelik Bogyó és Babóca meséit. Az érdeklődők 10 óra 30 perckor találkozhatnak Bartos Erikával a sorozat szerzőjével. Az írónő mesél majd vetítéssel egybekötve, és dedikálja az otthonról elhozott saját példányokat. 

– Készülünk ügyességi feladatokkal, hogy próbára tegyük a kicsiket Bogyó és Babóca tudásukról. Ezenkívül a kézműves kuckónkban mindenki elkészítheti kedvenc főszereplőjét, Bogyót vagy Babócát és egy fotófal is rendelkezésre áll, hogy a szereplők bőrébe bújhasson bárki – mondta a szakmai vezető.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: