Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Boldog születésnapot, Petőfi Mozi!

Horváth Andrea | 2023.03.02.

10 éve, hogy a Petőfi Mozi 2013. március 2-án hosszú csend után újra megtelt élettel. Az azóta eltelt időszakban voltak sikerek és embert próbáló kihívások, de a mozi működik, s a pápai filmkedvelők bizonyítják, hogy van igény a közösségi filmnézésre. A mozi a jubileumot egy hetes fesztivállal ünnepli.

A születésnapi ünnepi rendezvényen Micsik Zoltán, a mozi vezetője köszöntötte a megjelenteket.- Sok érzés keringett bennem, amikor tíz évvel ezelőtt elkezdtem üzemeltetni a mozit, többek között a a bizonytalanság és a bizonyítási vágy is. Az elmúlt tíz év rendkívül mozgalmas volt. Az újranyitás kihívásai után úgy tűnt, sikerül kialakítanunk egy, a helyi igényeknek megfelelő ritmust, kínálatot, aztán az utóbbi pár év próbára tett mindenkit. A nézőszám ugyan csökkent, de úgy érzem, sikeresek vagyunk, hisz nem kellett bezárnunk, tudjuk fűteni a termet, s ami a legfontosabb: a pápaiak nem hagytak cserben minket, köszönjük a mozilátogatók hűségét!

Dr. Áldozó Tamás polgármester felidézte a régi idők pápai moziját, melyre mindenki nosztalgiával gondol, ám az elvárásoknak már nem felelne meg. Amikor Pápa város funkcióbővítő rehabilitációja keretében közel 30 millió forintból elkészült a homlokzat és az előtér felújítása, a város üzemeltetőt keresett. Ekkor érkezett Micsik Zoltán, aki lelkesen és elszántan belevágott és így ismét lett mozija a városnak. Pápa Város Önkormányzata az azóta eltelt időszakban közel húsz millió forint értékben végzett felújítási munkálatokat az épületen.

De nem csupán az épület karbantartása folyamatos, a vetítés technikai háttere is megfelel a kor elvárásainak, ugyanakkor működik a számítógépes jegykiadó rendszer, és az online jegyvásárlás is egyre népszerűbb. Idén a színpadtechnikát is fejlesztették a moziban, hogy kisebb rendezvényeknek is otthont tudjanak adni. A nézői igények kapcsán Micsik Zoltán elmondta, hogy Pápán mindig nagy sikere van a női lelkeket megérintő filmeknek, a hölgyek gyakrabban járnak moziba. Ha a korosztályokat vizsgáljuk, akkor a 20-30 évesek a leglelkesebb jegyvásárlók.

A 10 éves jubileum kapcsán a Petőfi Moziban egy héten át korábban bemutatott sikerfilmek, illetve néhány eddig kimaradt alkotás tekinthetők meg kedvezményes áron.
Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: