Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Boldog születésnapot, Szó és Kép Színpad!

Horváth Andrea | 2023.09.10.

25 év hosszú idő. Pedig mintha csak most kezdték volna Csukárdi Sanyóék a bohózatokat, bohóctréfákat, paródiákat, s aztán a T.M Stúdióból Szó és Kép Színpad lett, merthogy szóban is és képben/látványban is szerették volna bizonyítani rátermettségüket. A közönség pedig mindig vastapssal köszönte meg ezt, mint ahogy most is, a 25 éves jubileumi rendezvényen, a Petőfi Moziban.

A 25 év alatt az 1744 előadást 54 játszóval mesélték el, derült ki a köszöntőbeszédből. Van, akit messze sodort a szél, van, aki a közelben maradt és figyel, segít, néha még be is ugrik egy régi szerepre, s jó barát maradt.

Összesen 67 produkció született a 25 év alatt. 30 színdarab gyermekeknek és 36 felnőtteknek. Van, ami nagyon kevés előadásszámot futott, pedig többet érdemelt volna: a Szapphó, az Elmeorvosok, a Lüszisztraté, az Erős János; van, amit annyit játszottak, hogy már ők unták meg: a paródiák, a Bohóka móka, vagy az örökös B” terv, az Együgyü Jankó; és van, amit nem akarnak abbahagyni: A székely asszony meg az ördög, A három kívánság, a Vadvacsorák, A lajstrom, a Dinnyék, a „Gondűző borocska mellett…”, a Pyramus és Thisbe, a Biztosíték és még sorolhatnánk. Három produkció pedig idén bontott szárnyat: A szegény ember aranya, az Úristen! Minek nevezzelek?, és a Szeget szeggel. Történt mindez 297 településen.

S természetesen a köszönet sem hiányzott, köszönet azoknak az intézményeknek, melyek segítették az úton a társulatot, köszönet azoknak a közösségeknek, egyesületeknek és színjátszóknak, akikkel együtt dolgozhattak és remélhetőleg még fognak is, köszönet a szülőknek, a családnak. A legnagyobb köszönet pedig a közönségnek jár, mert értük érdemes csinálni, hangzott el a jubileumi rendezvényen.

Az ünneplők egy 25 perces múltidéző összeállítást  nézhettek meg, majd A biztosíték című bohózatot láthatták, mely ezúttal is nagy siker volt. A köszöntéseket követően természetesen a torta sem hiányzott, amit pezsgővel öblíthettek le a résztvevők. Ha összeadjuk a jókívánságokat, akkor a Szó és Kép Színpad még az ükunokáinkat is szórakoztatja majd, ami nem is baj, hisz a nevetés gyógyír, amire mindig szükség lesz.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: