Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Bontják a sétálóutcát

Huszár Hajnal | 2023.07.20.

Mintegy 700 négyzetméternyi felületen, az áruház előtti szakaszon folytatódik tovább a Kossuth utca rekonstrukciója, miután az önkormányzat költségvetési folyamatai olyan kedvezően alakultak, hogy sikerült forrást biztosítani a 135 millió forintos beruházásra.


A kivitelezési munkák a múlt héten kezdődtek meg, mostanra pedig már látványosan előrehaladtak a bontással. A gyalogos közlekedés fenntartása érdekében az útpályát és a páros oldali járdát bontották fel, itt építik meg a következő hetekben az alépítményt és aztán kezdik burkolást a tardosi mészkő elemekből. Ha a páros oldali járda elkészül, a forgalmat átterelik oda, így az áruház épülete előtti területen is eltávolíthatják a régi járdát.


A Márton István utcai kereszteződéstől az Eötvös utcai torkolatig tartó beavatkozási területen – akárcsak a már megújított szakaszon – az úttest és a járda közötti szintkülönbségek eltűnnek, az utca barátságos őszi lomb színvilágot kap a különböző méretű és színű lapoknak köszönhetően. Ezen a szakaszon is kialakítanak három növénykazettát közel 300 növénnyel és ide is telepítenek utcabútorokat, új közvilágítási oszlopokat.


A leglátványosabb munkafolyamat a burkolás várhatóan már néhány hét múlva megkezdődik, addig a bontás, a tükör kialakítása és a ckt betonréteg behúzása zajlik a sétálóutcán – tájékoztatta a Pápai Médiacentrumot Nyitrai Zsolt, a beruházás egyik tervezője, műszaki ellenőre.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: