Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
NŐI NAPOZÓ

Bőrápolás ? tévhitek és igazságok!

Szél Móni | 2023.11.18.

Évszakonként változik a bőrápolás. Télen a száraz, hideg és zord időjárás jelent nagy megterhelést. Nyáron leginkább a nap elől kell elbújni. A jelenlegi szeles, olykor csapadékos, hidegebb időben a kinti és a benti levegő közti különbség óriási megterhelés jelent a bőrünknek. De ne feledd csodaszerek a bőrápolásban sincsenek, viszont vannak rendkívül hatékony eljárások.

Vajon igaz vagy tévhit? Bizonyára Te is találkoztál ezekkel a problémákkal, melyben segít eligazodni az everydayme.hu.

Tévhit, hogy a zsíros krémek jól hidratálnak!

Az igazság: az erős koncentrátum nem feltétlenül jelenti a jobb hidratálást. A koncentrált hatóanyagok ugyanis eltömíthetik a sejteket, ami fakó bőrt eredményez. Vagyis a hidratáláshoz nem kell nehéz, zsíros krémet beszerezned. Fontos, hogy a bőrtípusodnak megfelelőt válassz, ami gazdagabb, táplálóbb.

Tévhit, hogy a radírozás még szárazabbá tesz!

Az igazság: a finom bőrradírozásról télen sem szabad lemondanunk, hiszen azzal megnyitjuk a pórusokat, eltávolítjuk az elhalt hámsejteket. Ezek után a tápláló hatóanyagú krémeket jobban fel is tudja szívni. Viszont a durva szemcsés radírt cseréld finomabbra.

Tévhit, hogy a páratartalmú zuhanyozás nedvességgel látja el a bőrt!

Az igazság: télen szívesen töltünk sok időt a zuhany alatt, és azt hisszük, hogy a párától a bőrünk hidratáltabb lesz. Viszont éppen az ellenkezője történik. A forró víz kiszárítja a bőr. Mosakodás előtt dörzsöld be a tested olívaolajjal. Ezt nagyon meghálálja a bőröd.

(fotó: illusztráció, pixabay)

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: