Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORT

Borbély András bronzérmes a világkupán

Haraszti Gábor | 2023.10.17.

Egy párosban szerzett bronzéremmel tért haza a Dániában rendezett darts világkupáról a pápai Holdkő DC játékosa, Borbély András. A fiatal dartsos ezután az utánpótlás nemzeti bajnokságon megvédte címét és magyar bajnok lett.

A Nemzetközi Darts Szövetség Dániában rendezte az utánpótlás világkupa küzdelmeit. A magyar válogatottban András is helyet kapott, aki egyéniben, vegyespárosban és párosban indult.

– Egyéniben nagyon erős csoportba kerültem, ahonnan sajnos annak ellenére sem sikerült továbbjutnom, hogy nekem volt a második legjobb tornaátlagom – emlékezett vissza a versenyző. – Másnap bonyolítoták le a mix párost, ahol Turai Krisztinával indultam. Itt sem volt szerencsém, egy győzelemmel és két vereséggel a csoportküzdelmek után búcsúzni kényszerültünk. A harmadik napon rendezett páros viadal viszont már kifejezetten jól sikerült, Baranyi Zsombor oldalán a csoportot megnyerve egészen az elődöntőig meneteltünk, ahol egy német páros elleni 4-3-ra elveszített meccs jelentette a végállomást, mindez azt jelentette, hogy harmadik helyen végeztünk. Összességében elégedett vagyok, ám kis szerencsével alakulhatott volna jobban is a dán kirándulás.

András ezután a felnőtt nemzeti bajnokság hetedik fordulójában állt tábla elé Szombathelyen, ahol a döntőben Székely "Penge" Páltól kapott csak ki, megszerzett második helyével nagy lépést tett az összetett ezüstérem megtartásához. A fiatal sportoló az idei utánpótlás versenyévadot Budapesten zárta, ahol az ifjúságiak között senki nem tudta legyőzni, ezzel a bajnoki cím az idei évben is a pápai játékosé lett.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: