Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Borsosgyőr után Tapolcafő és a Fáy következik

Huszár Hajnal | 2024.06.08.

80 százalékos készültségi fokon áll a borsosgyőri Laki utcai járdafelújítás. A 545 méter hosszú utcában a páratlan oldali járófelület épül újjá június végéig. A borsosgyőri járdafelújítások sora még február elején kezdődött a Kökény utcában, ezt követte a Nyárfa utcai beavatkozás, április óta pedig a falu egyik leghosszabb utcájában dolgozik a Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. építőipari csoportja, az ott élők legnagyobb megelégedésére.

Németh Zsolt, a városrész önkormányzati képviselője a legutóbbi helyszínbejáráson felidézte, a novemberi lakossági fórumon kérték a falubeliek a járdafelújítást. Az egykor mart aszfaltból épített járófelület az idők folyamán teljesen tönkrement, így most a város más pontjain is használt Barabás térkővel burkolják a járdát, mely alá teljesen új ágyazatot is készítenek a szakemberek.

A tervek szerint a munkálatok június végére fejeződnek be Borsosgyőrön, a VFT építőipari csoportja pedig Tapolcafőn folytatja a járdaépítést – közölte már korábban dr. Áldozó Tamás polgármester. Ott is több járda vár felújításra, az idén nyáron egy Laki utcaihoz hasonló hosszúságú szakaszon dolgoznak majd.
-Ezt követően, még az idén a Fáy lakótelepi járda következik a felújítások sorában – jelentette ki a városvezető. Mint mondta, a lakossági fórumon kérték az ott élők a fák gyökerei által megrongált járófelület javítását.

Dr. Áldozó Tamás elismerte, sok járda vár felújításra városszerte, annak ellenére, hogy 2014-től több tucat járdaszakasz kapott új burkolatot. Ezért a továbbiakban is folytatják ezt a munkát a VFT építőipari csoportjával.


 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: