Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Bővül a katolikus iskola

Pintér-Papp Eszter | 2023.07.19.

Fontos mérföldkőhöz érkezett a Szent István Római Katolikus Általános Iskola, a 2023-2024-es tanév lesz ugyanis az első, amikor három első osztályt indítanak az intézményben. Az iskola alsó tagozatának helyet biztosító Török Bálint utcai épület azonban szűkös lenne a megnövekedett gyermeklétszám mellett, ezért a fenntartó, a Veszprémi Főegyházmegye úgy döntött, felújítja az egykori Csatorna utcai óvoda korábban már megvásárolt épületét.

Gombásiné Takács Gyöngyi, az iskola igazgatója a Médiacentrumnak elmondta, az idei évben is nagy volt az érdeklődés a következő tanévben induló osztályok iránt. Már a Manó Tanoda foglalkozásokon felmerült a szülők részéről az igény, hogy az intézmény a következő tanévben indítson három első osztályt. A Török Bálint utcai épületben azonban nincs hely plusz osztály fogadására, így az igazgató a fenntartó állásfoglalását kérte.

A volt Csatorna utcai óvoda épületét már egy évvel korábban megvásárolták azzal a céllal, hogy az alsó tagozat számára a jelenleginél nagyobb udvart tudjanak biztosítani. A fenntartó a nagy érdeklődést látva úgy döntött, nemcsak az udvart, de az épületet is használatba veszik a következő tanévben, így a közelmúltban megkezdődött a jelenleg még szomorú látványt nyújtó épület felújítása.

A katolikus iskola új épületében három nagy termet és kiszolgálóhelyiségeket alakítanak ki, az udvart összenyitják a Török Bálint utcai épület udvarával, így a gyerekek szabadidős tevékenységeihez nagyobb teret tudnak biztosítani, illetve parkolóhelyeket is kiépítenek.

Gombásiné Takács Gyöngyitől azt is megtudtuk, a kivitelező ígérete szerint a beruházás szeptemberre elkészül. Azonban az iskola készül B tervvel is arra az esetre, ha ez valami miatt nem sikerülne. Ha szeptemberben még nem vehetik birtokba a Csatorna utcai épületet, a munkálatok befejezéséig ideiglenesen a Török Bálint utcai épület tetőterében helyeznek el egy osztályt.

       




Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: