Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Bringás reggeli a Csóka ligetnél

Bancsó-Babos Petra | 2024.05.14.

A Bringázz a munkába! kampány a Magyar Kerékpárosklub szervezésében, az Aktív Magyarország anyagi támogatásával valósul meg. Városunk harmadik alkalommal csatlakozott a kezdeményezéshez. Ennek keretében a Csóka ligetnél müzli szelettel, gyümölcslével és ásványvízzel várták a lelkes bringásokat, melyeket a kora reggeli órákban dr. Áldozó Tamás polgármester adott át az arra biciklizőknek. 


Az országos esemény célja, hogy népszerűsítse a munkahelyek, oktatási intézmények kerékpárral történő megközelítését. 
Dr. Áldozó Tamás elmondta, minden olyan kezdeményezést támogatni kell, amelyik arra ösztönzi az embereket, hogy gyalogosan vagy kerékpárral menjenek a munkába, hiszen számos jótékony hatása van az egészségünkre, de ezáltal a városi gépjárműforgalom is jelentősen csökkenthető. 
-A pápai kerékpárutak építése már nagyon régen elkezdődött. Úgy gondolom, minden városvezetésnek célja volt, hogy ezt a hálózatot bővítse. Jelenleg 20 kilométeres a bicikliút-hálózat, de a legforgalmasabb utak kivételével biztonságosan lehet kerékpározni a város területének jelentős részén. A következő években ennek a kerékpárút-hálózatnak a jelentős bővítését tűztük ki célul.  Például kerékpárút köti össze majd a Celli utat és a Juhar utcát az Erkel és a Bocsor utcán keresztül, de további rövidebb szakaszok építése is a tervezett projektek között szerepel – emelte ki a polgármester. 


A reggelizés mellett a Bringázz a munkába! applikációt is népszerűsítették, mellyel pontokat lehet gyűjteni a munkába bringázással. Ez nem egy fitnesz applikáció, bár kiírja, hogy mennyi kalóriát égettünk el a munkába tekeréssel, és a távolságot is méri, de a játékban nem az számít hogy öt, tíz vagy húsz kilométert tekerünk egy nap, hanem az, hogy egy héten hányszor, vagyis milyen gyakorisággal pattanunk nyeregbe.
A kerékpárosok örömmel fogadták a reggelit, többen elmondták, hogy szívesen járnak biciklivel, hiszen nagyon egészséges és környezetkímélő. 

 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: