Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Brit vagy amerikai?

Horváth Andrea | 2024.03.27.

Ismét megrendezte a Petőfi Sándor Gimnázium a középiskolások számára meghirdetett hagyományos vármegyei angol szépkiejtési versenyét. Két kategóriában nevezhettek a diákok, választhattak, hogy brit vagy amerikai kiejtést részesítik előnyben. Ehhez igazodva olvasták fel a szabadon választott és a kötelező szöveget.

A vármegye 14 iskolájából érkeztek versenyzők, a brit kiejtési kategóriába 13 diák nevezett, az amerikai kategóriában 18 tanulót értékelt a zsűri. A zsűri tagja voltak a Tarczy Lajos Általános Iskolából Hardi Tünde, Németh Dominik és Tristan White lektor, illetve a Pannon Egyetem végzős angol nyelv-dráma szakos hallgatója, Mezei Anna.

A jelentkező diákok előzetes feladta az volt, hogy egy kétperces szövegrészlettel készüljenek fel a kategóriájuknak megfelelően vagy George Orwell 1984 című regényéből, amennyiben a brit kiejtést érzik magukénak, vagy Arthur Miller Death of a Salesman című művéből, ha az amerikai kiejtést részesítik előnyben.

A zsűri a saját szövegük után a kötelező szöveget is meghallgatta a tanulóktól, majd értékelte a produkcióikat. A kötelező szövegrészleteket a megjelenésük 100. évfordulóját ünneplő E.M Forster: A Passage to India, illetve Herman Melville Billy Budd, Sailor című regényeiből választották ki a szervezők.

 

Eredmények:

Brit kategória:

I. Rédling Tamás (Balatonalmádi Magyar-Angol Tannyelvű Gimnázium, felkészítő tanár: Kis Beáta)

II. Juhász Cecíilia (Türr István Gimnázium, felkészítő tanár: Papp Georgina)

III. holtversenyben Kamon Száva (Batsányi János Gimnázium, Tapolca, felkészítő tanár: Barkáné Mátrai Judit) és Csillingh-Molnár Anna (Lóczy Lajos Gimnázium, felkészítő tanár: Huszár-Mahelszki Marianna)

Amerikai kategória:

I. Takáts Boglárka (Lovassy László Gimnázium, felkészítő tanár: Bertha Ágnes)

II.Bakker Mariska Julia (Pápai Petőfi Sándor Gimnázium, felkészítő tanár: Gulyásné Klózer Tünde)

III.Orbán Katinka (Türr István Gimnázium, felkészítő tanár: Molnár András)

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: