Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORT

Bronzérem a sambo világkupán

Haraszti Gábor | 2023.10.01.

Harmadik helyezést ért el az Újvidéken rendezett sambo világkupán Tóth Bálint, a Hét Csillag Egyesület versenyzője. A pápai sportoló korábban a szakágban magyar bajnok lett.

A sambo orosz eredetű katonai birkózás, melyet kezdetben fegyveres erők képzésében használtak, majd civilek számára is elérhetővé vált, mint versenysport. Újvidéken 14 ország 107 versenyzője vett részt a nemzetközi bajnokságon, ahol Tóth Bálint a 98 kilogrammos kategóriában mérette meg magát.

– Bálint rutinos versenyző, egy erős mezőnyben jól helytállt, sőt akár döntőzhetett is volna, sajnos becsúszott egy taktikai hiba, amit az ellenfél kihasznált, egy feszítéssel feladásra kényszerítette – mondta Pintér Péter, a pápai iskola vezetője. – Ettől függetlenül nem vagyok elégedetlen, hiszen sok értékes tapasztalatot szereztünk, amit fel tudunk használni a jövőben. Bálint nagyon szorgalmas és elhivatott, erre a versenyre is heti öt alkalommal készült, sokat fejlődött, sőt már a sanda szakágban is magyar bajnok lett, nemzetközi versenyeken állhatott dobogóra.

A Hét Csillag Egyesület versenyzői legközelebb az októberi sanda magyar bajnokságon vesznek részt.


 • Friss hírünk
  Videó
  Múltidéző

  Múltidéző 2023.11.30.

  Események ezen a napon a következő évekből: 2000, 2004, 2010, 2011

  Elolvasom »
  Követés:Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: