Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORT

Bronzérmes lett a Perutz FC

Haraszti Gábor | 2024.06.01.

A Veszprém vármegyei első osztályú labdarúgó-bajnokságban a Szentantalfa ellen búcsúzott az idénytől a Perutz FC. A pápaiak magabiztos győzelmet arattak, amivel megszerezték a harmadik helyet a pontvadászatban, Nagy Krisztián pedig elhódította a gólkirályi címet.

Perutz FC – Szentantalfa NVSE 6-2 (4-1) Gsz.: Rozman, Nagy K. 2, Nagy D., Hauser, Ruzsás ill. Nagy Zs.

A 2023/2024-es bajnokság utolsó mérkőzésének tétje a Perutz számára a bronzérem volt. A klub igyekezett minél több szurkolók kicsábítani, ingyen sör, fröccs, üdítő, csokoládé, pogácsa és ugrálóvárt várta a kicsiket és nagyokat. A kezdőrúgást 80. születésnapja alkalmából Horváth Endre végezte el.

Nem kezdett jól a Perutz, hiszen egy figyelmetlenség miatt a 6. percben Nagy találatával hátrányba került. Ezután sorra dolgozta ki a lehetőségeket a hazai együttes, a fölény a 18.percben érett góllá, Rozman és Hauser játszott össze, melynek végén előbbi a kapu közepébe lőtt 1-1. Két perccel később egy felívelés az egyik vendég védő kezére pattant, a jogos tizenegyest Nagy Krisztián magabiztosan értékesítette. Három perccel később Nagy Dávid köszönt be, míg a félidő derekán Hauser is feliratkozott a gólszerzők közé, ezzel már 4-1 volt az állás.

A második játékrész kezdete előtt az ünnepélyes kezdőrúgást 65. születésnapja alkalmából Györkös Béla végezte el. Szakadó eső fogadta a nézőket és a játékosokat a folytatásban, ám Nagy Krisztián ezzel mit sem törődve az 50. percben 5-1-re növelte a különbséget, aki Hauser kiváló ütemű labdáját pöccintette el a kapus támaszkodó lába mellett. A 64.percben Ruzsás is feliratkozott a gólszerzők közé, aki ballal lőtt a bal sarokba 6-1. A 6-2-es végeredményt szabadrúgásból Molnár állította be.

Kun-Szabó Attila: Meglepett a rossz kezdés, hiszen direkt felhívtam a figyelmet a lepattanó labdákra, szerencsére utána beindult a henger és magabiztosan nyertünk. Köszönjük a közönség biztatását, ma is voltak legalább 500-an, úgy érzem, méltó módon tudtuk lezárni a bajnokságot. Még egy nagy feladat vár ránk, kedden a kupadöntőben szeretnénk elhódítani a serleget.

Perutz FC: Présing – Nagy B. (Gajdosi 58.), Nagy K., Varga (Farkas 58.), Szalai, Rozman, Nagy D., Cser, Erdősi (Cseke 58.), Horváth T. (Mogyorósi 51.), Hauser (Ruzsás 58.)

Szentantalfa NVSE: Szombathelyi (Rehus 70.) – Dombi, Nagy Zs., Molnár K., Molnár B. (Bor 68.), Csillag, Stadler, Godány (Czaun 38.), Németh (Tóth 77.), Slemmer, Vári (Bertalan 51.)

A Perutz június 4-én kedden 18 órai kezdéssel Ajkán a Balatonalmádival küzd meg a vármegyei kupáért.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: