Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORT

Bronzérmet nyert az Eb-n Bóka Viktória

Haraszti Gábor | 2024.06.04.

A shinkyokushin karate Európa-bajnokságnak idén Valencia adott otthont. A magyar válogatottban városunkat és egyesületét Bóka Viktória, a Griff SE karatékája képviselte. A fiatal sportolót a -65 kilogrammosok között a dobogó harmadik fokára szólították.

Viki heti 11 edzéssel készült a kontinensviadalra, ahol a célja az volt, hogy dobogóra állhasson. A karatéka egy nagyon erős, 18 fős mezőnybe került, ahol első ellenfele egy török versenyző volt.

– Számítottunk rá, hogy nagy frekvenciával fog kezdeni, így is lett, kicsit felvettem a stílusát, de hamar elfáradt és ezután tudtam dominálni, így a három perces menet végén bírói döntéssel sikerült győznöm. A második ellenfelem a lengyel Anna Bojda volt, örültem, hogy egy ágra kerültem vele, mivel fűtött a visszavágás lehetősége, korábban ugyanis két alkalommal is legyőzött. Itt is három perc alatt sikerült bírói döntéssel nyernem, ami azt jelentette, hogy a legjobb négy közé kerültem. A döntőbe jutásért egy nagyon rutinos litván versenyző, Aneta Meškauskien? került az utamba, aki többszörös Eb döntős. Végig partiban voltam vele, de bírói döntéssel végül őt hozták ki győztesnek. Nem vagyok elkeseredve, van hova fejlődni, sokat kell edzeni, ami biztos vagyok benne, hogy meg fogja hozni az eredményét – bizakodott a pápai karatés, aki hozzátette, mind technikailag, mind fizikálisan mindent kiadott magából, elégedetten vette át a bronzérmet. A magyar válogatott nyolc éremmel zárta a kontinensviadalt.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: