Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Búcsúkönnyek és tervek

Varga András | 2023.03.19.

Pénteken este tartotta utolsó közös próbáját Horváth Adrián karnagy és Pápa Város Fúvószenekara.

– Elhatároztam, hogy elmegyek külföldre dolgozni, ami most realizálódott. Március végén indulok Ománba a királyi gárda katonazenekarának zeneiskolájába tanítani. Ez egy elég szép kihívás számomra. Most három hónap próbaidőre, de aztán remélem hosszabb időre is. – mondta a Médiacentrum kérdésére Horváth Adrián.

A karnagy felidézte az első találkozásokat a zenekarral, hiszen mielőtt 2008-ban elkezdték a közös munkát már többször zenéltek együtt.

– 2008-ban, amikor Hetyei József lemondott a karmesteri posztról, a zenekar felhívta Szuromi Miklóst a veszprémi zeneiskola zenekarának karmesterét, aki rögtön engem ajánlott. Felhívtak, meghallgattam egy fellépésüket és elkezdtük a munkát. – folytatta az emlékezést Horváth Adrián.

Nagyon sok közös emlék fűzi össze a zenekarral mint például a 60. és 65. éves zenekari koncert, az újévi fúvós show-k, a fesztiválok, megannyi fellépés. Mint elmondta ez tényleg olyan nagyon szép 15 év volt, ami mély emlékeket hagy benne.

Mógor-Schmidt Katalin nem tudta rejtegetni a könnyeit, amikor egy kis ajándékot adott a búcsúzó karnagynak.

– Muszáj lesz karnagy után néznünk. Sokan kérdezik, hogy szükség van-e arra, hogy valaki kalimpáljon ott előttünk, de bizony szükség van rá, főleg a próbák és a betanulás alatt. Egyelőre Lődi Bence segít nekünk ebben, de elkezdünk karnagyot keresni. – mondta az elnökasszony. A nyári fesztiválra készülnek, hiszen a nyári szünetre Adrián is hazajön, és minden felkérésüknek eleget kívánnak tenni. Az utolsó próbán a zenekari tagok kívánsága szerint játszották a darabokat. Végül Adrián kérésére eljátszották az Egyszer véget ér című számot is…

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: