Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
Egyházaink

Búcsúünnep a Kálvárián

Horváth Andrea | 2023.09.17.

Ma tartották  a Kálvária templom búcsúját, melyre 9 órakor gyülekeztek szép számban a hívek, a szentmise előtt a stációknál megállva imádkoztak. – Az itt található stációk nem a keresztúti stációk, hanem a fájdalmas rózsafüzér öt stációja.  A Fájdalmas Szűzanyának szeptember 15-én van az ünnepe, a Szent Kereszt felmagasztalásának ünnepe utáni napon – emelte ki Mail József apát-plébános.

A hívek a stációk után felmentek a Golgotára is. Mail József hangsúlyozta, hogy a Fájdalmas Szűzanya végigkísérte Jézus útját a születésétől a haláláig. Édesanya, aki meghallgatja a kéréseket, sokan fordulnak hozzá imáikban.

 

Ezt követően a templomban Mail József apát-plébános celebrálta az ünnepi szentmisét. A hívek imádkoztak a templom építtetőiért és építőiért, azokért, akik támogatták a fenntartását és azokért is, akik itt a temetőben nyugszanak, s természetesen az élőkért is, a plébánia híveiért, akik minden vasárnap megtöltik a kápolnát.

 

A templomot 1795-ben építtette Esterházy Károly püspök, valószínűleg a Fő téri Nagytemplom megmaradt kőanyagából. Kezdetben temetőkápolna volt, 1950-től önálló plébánia, védőszentje a Fájdalmas Szűzanya.


 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: