Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
NŐI NAPOZÓ

C-3PO feje és a kesztyű a Rémálom az Elm utcából

Szél Móni | 2023.10.22.

Dollárból átszámítva 1 milliárd forintnál többért kelt el egy elveszettnek hitt Star Wars – relikvia a napokban. De kalapács alá kerül például C-3PO feje és Freddy Krueger kesztyűje is.  

"Az 1977-es Star Wars film egy évtizedekig elveszettnek hitt X-szárnyú vadászgépmodelljéért 3,13 millió dollárt, azaz durván 1,1 milliárd forintot fizettek a dallasi Heritage Auctions aukciósház árverésén a napokban"

– számolt be róla a CNN. A modellt annál az ikonikus jelenetnél, amikor a lázadók megsemmisítették a Halálcsillagot.

400 ezer dollárról indult a licit

Vagyis nagyjából 146 millió forintról. A gyűjtemény az Oscar- és Emmy-díjra jelölt miniatűrkészítő Greg Jeiné volt, aki tavaly hunyt el.

Egy luxusvilla áráért kelhet el egy másik Star Wars-relikvia is

Anthony Daniels, aki többek között a Star Wars-filmekben a legendás C-3PO karakterét alakította hamarosan elárverezi a csaknem 1800 darabos személyes filmes gyűjteményének jelentős részét.

A lista legdrágább tétele a droid feje lesz, ami várhatóan 1 millió fontot kóstál, forintosítva 447 milliót érhet.

Ezt a világító kelléket Daniels is az első Star Wars-filmben viselte. 

A londoni árverés – ha érdekelne esetleg valami izgalmas licitre bocsátott emlék – november 9-12. között lesz. Freddy Krueger kesztyűje, ami a Rémálom az Elm utcában című filmből való, 90 millió és 180 millió forint között találhat új gazdára.

Az Indiana Jones is „megelevenedik. A Harrison Ford által viselt ingtől 67 millió és 135 millió forint közötti összeget várnak. A főszereplő korbácsát pedig 100 ezer-200 ezer fontra (45 millió és 90 millió forint) becsülik.

(fotó: illusztráció, pixabay)

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: