Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Cigiárusok fekete napja Pápán

Pintér-Papp Eszter | 2024.02.28.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei civil ruhában szemlélték meg a pápai piac kínálatát, ahol egymás után dőltek be az árusok a feketepiaci dohányáruval.

A pápai használtcikk piacon tartottak civilruhás-ellenőrzést a NAV munkatársai, amikor felfigyeltek egy hátizsákos nőre, aki a vásárlókat megszólítva cigarettát akart eladni. A pénzügyőrök a 45 éves asszonyt saját autójához kísérték, ahol kiderült, hogy összesen 251 doboz zárjegy nélküli cigaretta van nála. 

Alig néhány perccel később egy közeli zöldségárusra terelődött a figyelem, akinek standján 630 doboz zárjegy nélküli cigarettát találtak a pénzügyőrök, majd ezután egy másik aggódó tekintetű piacost lepleztek le a járőrök. A középkorú férfi szintén cigit kínált az autójából, a vegyes cikkek mellett. Az egyenruhásoknak azt mondta, hogy a füstölnivalót a reggeli órákban vásárolta, nagyobb részét eladásra.

A pénzügyőrök a jogsértőktől összesen 1.201 doboz zárjegy nélküli cigarettát foglaltak le, közel hárommillió forint értékben. A három elkövetőnek jövedéki törvénysértés miatt kell felelnie, és milliós bírságra is számíthatnak.

Fotó: Nemzeti Adó és Vámhivatal

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: