Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Civil összefogásra van szükség – Süle Zsolt egyesületet alapít

Pintér-Papp Eszter | 2024.02.20.

Az előző önkormányzati választás idején példátlan ellenzéki összefogás történt a városban, s bár szép eredményt értek el, átütő sikert nem tudtak aratni, az országos politikában pedig csúfos kudarc lett az összefogás vége – emlékeztetett ma délutáni sajtótájékoztatóján Süle Zsolt a Jobbik, DK, MSZP, LMP, Párbeszéd, Momentum önkormányzati képviselője.  

A képviselő hangsúlyozta, véleménye szerint itt, Pápán is meg kell újulnia az ellenzéknek és párton kívüli, civil emberekkel ki kell bővíteni a pártok együttműködését, vagy adott esetben a pártok együttműködését le kell cserélni az emberek együttműködésére. Emellett az országos pártpolitikát is ki kell vonni a helyi közéletből.

Süle Zsolt úgy fogalmazott, hónapok óta dolgoznak azon, hogy ennek a koncepciónak teret és keretet adjanak. Ennek eredményeként, néhány pápai lokálpatrióta közreműködésével megalakul az Élhető, Gyarapodó Városért Egyesület. – Az új civil szervezet élhetőbb várost szeretne kevesebb bűncselekménnyel, kevesebb szeméttel, kevesebb jogsértéssel, kevesebb kátyúval – sorolta a célokat a képviselő, aki úgy fogalmazott, több mosolyt szeretnének az emberek arcán látni a hétköznapok során is.

Mint megtudtuk, az egyesület pártokon felül áll, a pápai polgárok véleményét alapul véve készíti el programját. A közeljövőben az együttműködés lehetőségét kínálva megkeresik a közélet több szereplőjét és az ellenzéki képviselőket is.

Süle Zsolt a Médiacentrum kérdésére elmondta, nem tartja elképzelhetetlennek, hogy kormánypárti szimpatizánsok is csatlakozzanak az egyesülethez. A közelgő önkormányzati választásokkal kapcsolatos kérdésünkre a képviselő úgy válaszolt, ha előállna az az eset, hogy a Jobbik és az egyesület között kell választania, egyértelműen az egyesület színeiben indulna a következő választásokon.    

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: