Csak tiszta forrásból
Újra megrendezik a Magyarország Étele versenyt. 2023-ban a győztes a Kígyósi Csárda Székekpuszta Ifjai nevű csapata volt, a Kiskunsági préselt malacarc ételével.
Zajlik a jelentkezés
Ami egészen december 15-ig tart. Jelentkezni, a recepteket beküldeni december 29-ig kell. A verseny már a hetedik lesz. A szervezők a jelentkezőket Kárpát-medencéből várják.
Az idei megmérettetést a "Csak tiszta forrásból" mottóval rendezik.
A megmérettetés arra hivatott, hogy a magyar hagyományokon alapuló ételeket megújítása. Szolnokon lesz a döntő, április 27-én. A III. Magyar gasztronómia napja című rendezvény részeként zajlik majd a döntő.
A Szakma ifjú mestere és a Magyarország díszasztala
Decemberben elindul a nevezés erre a címre is. A felszolgálóknak menükártyát kell majd készíteniük, majd egy díszterítést.
Kötelező alapanyag lesz: laskagomba, laktózmentes tej, minden olyan termék, ami a magyar vagy a helyi értéktárakban fellelhető. Az idei versenyhez igazodik az Alföld Porcelángyár által készített tányérok mintázata, amely a gasztronómia és a zene kapcsolatára hívja fel a figyelmet. A tányéron megjelenik a Szózat első két sora is.
(forrás: illusztráció, pixaba)