Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Családi délután Marcaltőn

Haraszti Gábor | 2024.05.16.

Hozzunk együtt újra lendületet Marcaltő és Ihász életébe! Ez volt a felhívása annak a családi napnak, melyre nemcsak a helyieket, hanem a környék összes lakóját várták. A minden korosztályt megszólító programokra sokan voltak kíváncsiak.

A marcaltői labdarúgó pályán rendezett eseményre kicsiket és nagyokat egyaránt vártak, hiszen a szervezők minden korosztály számára érdekes és szórakoztató programokat kínáltak. Volt főzés, sorversenyek, lovaskocsizás, ugrálóvár és barátságos focimeccs is.

Papdi Barna szervező elmondta, cél az volt, hogy újra lendületet hozzanak Marcaltő és Ihász életébe.

– A nap nem szólt semmi másról, mint arról, hogy érezzük jól magunkat és végre mindenki kicsit ki tudjon kapcsolódni – mesélte a nap házigazdája. – Próbáltuk a család összes tagjának érdekes és tartalmas programelemeket kitalálni, volt élményautózás, ugrálóvár, boksz-és zumba bemutató, Tomi bohóc műsora és a nap végén pedig minden résztvevőnek egy adag vacsorával kedveskedtünk. Adománygyűjtést is szerveztünk, megunt plüssfigurákat vártunk, melyet a Petz Aladár kórház gyermekosztályának ajánlottunk fel. Itt nem állunk meg, nagyon sok tervem van még, szeretnék egy lendületes, pezsgő közösségi életet létrehozni, bízom benne, hogy sokan támogatni fogják törekvésemet.

A rendezvényen mini kiállítást tartott a Marcaltői Helytörténeti Egyesület, melynek keretében bemutatták országos szinten is egyedülállónak mondható téglagyűjteményüket. Horváth Béla elnöktől megtudtuk, az egyesület székhelyén egy helyi kiállítás tekinthető meg, amely a Marcaltőn készített téglákat mutatja be az 1600-as évektől kezdődően.

– Az egyesület címerében az 1608-as évszám és a farkasfog motívum jelenik meg, amely Marczaltői Miklós címere volt ezen történelmi időben. Legjobb tudásunk szerint – továbbá a szakértők is azt gondolják, hogy – ezek a téglák a legidősebbek, amelyek a történelmi Magyarországról maradtak fenn – hívta fel a figyelmet az egyesület vezetője.

A kiállítás előzetes egyeztetéssel bármikor megtekinthető.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: