Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Családi délután a Fáy Óvodában

Horváth Andrea | 2024.05.01.

A környezettudatosságra és a fenntarthatóságra való nevelés a Fáy ovi mindennapjait is átszövi, de április hónapban kiemelt figyelmet kap ez a téma. A Föld napjához kapcsolódóan szervezett családi programot a múlt heti rossz idő miatt erre a hétre halasztották, ami jó döntésnek bizonyult, hisz így napsütésben, kellemes melegben tudták megtartani az udvaron a rendezvényt, mondta el Kapcsándiné Nyulasi Laura tagóvoda-igazgató.

A rendezvény nyitányaként az óvó nénik tanulságos és mulatságos előadását nézték meg a gyerekek. Szelektívia városába repítette a résztvevőket a történet, ahol többek között Petpalack Petúnia, AluMihály, Papíroska és Üvegergő kalandjait kísérhették figyelemmel. A tanulságos mese végén minden szereplő boldogan élt, míg újra nem hasznosították.

Ezután a szülők és gyerekek is útra kelhettek Szelektíviába, ahol talicskán kellett tolni Petpalack Petúniát, AluMihályt, Papíroskát és Üvegergőt a megfelelő konténerbe. De fontos feladat volt az is, hogy az esővízgyűjtő hordó tartalmát kellett eljuttatni a virágokhoz.

Ugyanis a gyerekek által hozott virág és egyéb palántákat el is ültették a kicsik, szüleik, testvéreik segítségével. Az ovi minden csoportja örökbe fogadott egy területet, s oda kerültek a növények, amiket azután gondozni is fognak.

A bejáratnál például színesre festett autógumik a virágoskert díszei, de az épület előtti virágládáknak is van felelőse. A magaságyásokhoz babfuttató sátrat állítottak össze, az elültetett babszemekből nyárra remélhetőleg hűs búvóhely lesz.

A jeles naphoz kapcsolódott kvíz is, valamint tombolát is szervezett az ovi, az óvónők által készített, újrahasznosított, ötletes ajándékokat kapták a legügyesebbek és legszerencsésebbek. Ám senki nem tért haza üres kézzel, hisz hisz az ovisok vetettek búzát, fűmagot, ami már kikelt és a zöld növénykéket mindenki elvihette a nap emlékére.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: