Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Családi nap a bázisrepülőtéren

Babos Petra | 2023.09.16.

A Magyar Honvédség 47. Bázisrepülőtér és a Nehéz Légiszállító Ezred zászlajának felvonásával kezdődött a bázisrepülőtéren a családi nap ma reggel. 
A Magyar Honvédség 47. Bázisrepülőtérnél hosszú évek óta hagyomány, hogy minden évben szerveznek egy napot, amikor a katonáknak és családjaiknak lehetőségük van kiszakadni a mindennapokból, hogy kötetlenebb formában tudjanak együtt tölteni egy kis időt.


Magasy Zsolt ezredes, a Magyar Honvédség 47. Bázisrepülőtér parancsnoka köszönetét fejezte ki mindenkinek, aki hozzájárult a mai nap sikeres lebonyolításához. 
-A katonai hivatás olykor megköveteli, hogy távol legyünk az otthontól, családtól, vagy olyan napokon is dolgozzunk, amikor mások pihennek. Ilyenkor az itthon maradó családnak el kell viselnie a távollétet, és támogató hátteret kell biztosítania. A mai nap remek alkalom arra is, hogy megköszönjük családjainknak azt a támogatást, biztos hátteret és megértő hozzáállást, ami nélkül nem tudnánk a kívánt színvonalon végrehajtani feladatainkat. A mai nap azért van, hogy jól érezzük magunkat, feltöltődjünk, szórakozzunk. Jut idő kicsit többet beszélgetni, jobban és más oldalról megismerni egymást, nem utolsó sorban pedig arra is van lehetőség, hogy bemutassuk azokat az eszközöket, gépeket, technikákat a hozzátartozóinknak, amelyekkel nap mint nap végezzük a munkánkat – mondta Magasy Zsolt, aki a Médiacentrum kérdésére hozzátette, több mint nyolcszáz főt vártak ma a bázisrepülőtérre.


Ezt követően Soproni „Sopi” Károly őrnagyra emlékeztek, akit éppen ezen a napon, 1990. szeptember 16-án vesztettek el, ezen a napon szenvedett repülőbalesetet és halt hősi halált.
A rendezvényen Magasy Zsolt köszönetet mondott Petrovics Olivérnek, az Eskün Innen Obsiton Túl Honvédelmi Alapítvány egyik tagjának, aki egy MiG-21 és egy MiG-19-es után egy MiG-15-öst is felújított barátaival. 


Jason Mills ezredes, a Nehéz Légiszállító Ezred parancsnoka jó szórakozást, kellemes időtöltést kívánt mindenkinek. 
A megnyitóünnepség után a Mi-17-es légi kutató-mentő helikopterből ejtőernyős ugrást láthattak a jelenlévők, majd a Szolnoki Légierő Zenekar koncertjét hallhatták a megjelentek. A délelőtt programját a bázis Őr- és Biztosító Rendész Századának járőrkutyás bemutatója is színesítette.

A gyerekeket különböző játékos elfoglaltságok várták, többek között volt lufihajtogató bohóc, arcfestés, mászófal, ugrálóvár, hordóvonat, pedálos autó, buborékfoci és felhővadászat, valamint ügyességi játék. Az érdeklődők repülőmodelleket is megtekinthettek, valamint a katonai bázis különleges gépeit, járműveit, eszközeit és természetesen a Pápán állomásozó egyik C-17-es teherszállító repülőgépbe is beszállhattak. A nap folyamán az előzetesen regisztráltak részt vehettek egy C-17-essel való repülésen.


A családi nappal egy időben tizedik alkalommal szervezte meg az Eskün Innen Obsiton Túl Honvédelmi Alapítvány a bajtársi találkozóját. A program elején koszorúzással emlékeztek a már elhunyt bajtársakra, majd a Csapat Művelődési Otthonban folytatódott a rendezvény, előadásokkal, beszélgetésekkel, nosztalgiázással. A Csapat Művelődési Otthon elé állították ki 1975-ben egy Mig-19 PM és egy Mig-21 F-13 társaságában az 1950-es oldalszámú Mig-15-ös vadászrepülőgépet, melynek az évtizedek alatt igen leromlott az állapota. Az alapítvány tagjai rengeteg rááldozott munkaóra eredményeként felújították a gépet, hogy még sokáig szolgálhasson emlékül azon elődöknek, akik repülték vagy üzemeltették a típust. A felújítás 3 hónapig tartott.


A családi nap keretében a kora délután órákban a Fricska Táncegyüttes, majd az RCB zenekar lépett színpadra.
Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: