Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Családi nap a hegyen

Horváth Andrea | 2024.03.13.

Bár a meteorológia egyelőre borult időt jósol március 15-re, de nem lesz hideg, így igazán jó programnak ígérkezik a családi nap a Hagyományok Hegyén. 15 órától várják az érdeklődőket, az első órában a gyerekek vehetik birtokba a területet, hiszen lehetőség nyílik pónilovaglásra, polifoam kardokkal vívhatnak csatát a kicsik, de akár kézműveskedhetnek is, valamint korhű ruhákat ölthetnek, s így készül fotó a nap emlékére.

 

A hagyományőrzők már nagyon készülnek a programra, csinosítják a ruhákat, karbantartják a fegyvereket.

 

 

16 órától A szabadságharc hadserege címmel tartanak bemutatót a hagyományőrzők, korhű viseletekben elevenedik meg egy csatajelenet. 17 órától folytatódnak a gyerekfoglalkozások, közben a Huszárzenekar húzza a talpalávalót. A programon közreműködik a Pápai Vadvirág Művészeti Egyesület és a Pápai Városi Óvodák is képviselteti magát.

 

A Pápai Huszár Egyesület sikeresen pályázott a Városi Civil Alaphoz. Az elnyert tíz millió forintos támogatásból Pápai Történelmi Napok 2024 címmel a Hagyományok Hegye Egyesülettel, a Pápai Lovas Clubbal és más civil közösségekkel összefogva számos rendezvényt szerveznek a következő hónapokban, ennek egyik eleme a családi nap.

 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: