Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Családi nyúlkaland a JMK-ban

Babos Petra | 2024.03.30.

Húsvéti nyomozójátékra invitálták a családokat március 22-étől. A játékban résztvevőknek az volt a feladata, hogy keressék a nyuszis QR-kódokat a belvárosi üzletek kirakataiban, és vegyenek részt a húsvéti sorsoláson nagyszombaton a JMK színházépületében. A családi délelőtt során sok színes program várt az érdeklődőkre. 


-Intézményünk fontosnak tartotta, hogy a közelgő ünnep alkalmával többféle kikapcsolódási lehetőséget nyújtson a pápai családoknak: így valósult meg tegnap, nagypénteken a Kópé-Vár játszóház húsvéti kézműves foglalkozása és a belvárosi üzletek közreműködésével egy héten át zajló Nyuszi Hopp elnevezésű programsorozatunk – tájékoztatta a Médiacentrumot Farkasné Soós Gyöngyi közösségi szervező. 
Az elmúlt évekhez hasonlóan a húsvétra hangolódást a város különböző pontjain kihelyezett nyuszipárok segítették. Már március 22-én, pénteken lehetett szelfit készíteni az első párral, melyet a Kossuth utcán helyeztek el, majd hétfőn követték őket a többiek: Panni és Fülöp a várkerti játszótéren várta a szelfiznivágyó gyerekeket, míg a vándornyulak körbejárták az óvódák környékét, így egészen nagypéntekig a város különböző pontjain bukkantak fel a családok nagy örömére.


-Újdonság, hogy a belvárosi üzlettulajdonosok együttműködésével húsvéti nyomozásra invitáltuk a gyermekeket: elkészítettünk egy rövid feladatsort, melyet a Kossuth utcai üzletek kirakataiban található QR-kódok segítségével oldhattak meg a vállalkozó szellemű családok. A nyomozójáték végső eseménye a mai napon volt, a helyesen kitöltött menetleveleket leadva, részt vehettek a sorsoláson, a nyertesek pedig a kirakatokban található nyuszidekorációkat vihették haza – emelte ki a közösségi szervező. 
-A mai napon itt a Jókai Mór Művelődési Központban egy kicsit eltér a megszokott húsvéti játszóházas alkalmaktól, hiszen itt a fő cél az, hogy ha a kisgyermek végigjárta az egyes állomásokat, útja végén ő maga is húsvéti nyuszivá válhatott, erről szóltak a foglalkozások: a húsvéti nyuszi elsődleges feladata a tojásfestés, amit ügyesen el is sajátítottak Bakó Ildikó tojásíró népi iparművész keze alatt. Majd elkészült a nyuszifarok, a nyuszifül, az arcfestők nyuszipofit is pingáltak nekik és végül készítettek egy kosarat, aminek nagy szerepe volt a tojásvadászatban. Miután a levadászott tojásokat felakasztották a tojásfára, minden kisgyermek teletölthette kosarát édességgel a nap jutalmaként – fűzte hozzá Farkasné Soós Gyöngyi.
A családi nyúlkaland tehát tojásvadászattal zárult, majd a gyerekek feldíszítették az Erzsébet-ligetben található tojásfát. 

 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: