Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Családias hangulatú szalagavató – Végzőseit köszöntötte a Vajda Márta-iskola

Pintér-Papp Eszter | 2024.02.03.

Pénteken délutánra díszruhát öltött a tornaterem és a végzős osztály tanterme a Vajda Márta Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményben a végzős szakiskolás diákok szalagavatójára.

Az intézményben a 2023/2024-es tanévben 4 fiú és 3 lány készül arra, hogy a szakmai vizsgákon számot adjon az elmúlt években megszerzett tudásról. A fiúk asztalosipari szerelők, a lányok textiltermék összeállítók lesznek. De nem mindannyian búcsúznak el az iskolától, a lányok közül mindannyian maradnak, hogy megkezdjék az asztalosipari szerelő képzést is, a fiúk közül pedig ketten úgy döntöttek, megpróbálkoznak a textiltermék összeállító képzéssel is, hiszen így kárpitosként is elhelyezkedhetnek a későbbiekben.

 

Csutiné Papp Orsolya intézményvezető a családias hangulatú szalagavató kapcsán a Médiacentrumnak elmondta, szívének különösen kedves osztályt köszöntöttek pénteken, hiszen ötödik osztályos koruk óta tanította őket, és az elmúlt évek alatt nagyon szívéhez nőttek mindannyian. Az intézményvezető arról is szólt, iskolájuk számára fontos lépés volt, amikor elindíthatták a szakiskolát, hiszen ezáltal olyan piacképes szakmákhoz juttathatják diákjaikat, amelyekkel nagyobb eséllyel helyezkednek el a munkaerőpiacon.

A szalagavató a végzősök keringőjével kezdődött, majd Czoborné Kilián Ildikó, az iskola pedagógusa köszöntötte a megjelenteket és az ünnepelt osztály tagjait. Sok vidám pillanatot, mosolyt és hangos nevetéseket varázsolt a terembe az a kis színdarab, amivel az iskola diákjai és pedagógusai készültek a végzősöknek. A rögtönzött iskolateremben megelevenedtek a búcsúzó osztály elmúlt éveinek legemlékezetesebb pillanatai, köztük az első felső tagozatos nap, az első dolgozat és egy nagyteveli kirándulás is.

A műsort követően a végzősök megkapták szalagjaikat, majd a diákok sporteredményeit és az osztály legjobb pillanatait felidéző vetítéssel ért véget a rendezvény.

          

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: