Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Csapatban nyírják a füvet

Huszár Hajnal | 2024.06.03.

Egy fűnyírótraktor, hat fűkasza és két lombsöprű dolgozik egyszerre a város délkeleti részén ezekben a napokban. A Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. alvállalkozói ezen a héten az Igalon, a volt Kilián lakótelepen, a Csóka ligetben és a Külső-Veszprémi, illetve Veszprémi úti területen rendezik a zöldfelületeket.


A szakemberek az összefüggő nagy gyepes területeken traktorral vágják a füvet, a kerékpárutak, utak szegélyeit és a fák környékét, valamint a kisebb foltokat fűkaszával nyírják. A járófelületre szóródó nyesedéket lombfújóval takarítják le, hogy ne okozzon balesetveszélyt a nedves nyesedék.


Kádár Stela, a VFT ügyvezetője arról tájékoztatott, hogy egy-egy városrészt vesznek kezelésbe a zöldterület gondozók és ott minden olyan füves területet lenyírnak, ahol a város feladata a fűnyírás. Amikor egy területtel végeznek, akkor állnak át a következő városrészbe. Ezzel a munkaszervezéssel körülbelül három hét alatt érnek körbe a város 700 ezer négyzetméteres, város által nyírandó zöldterületén.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: