Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Csökkentse villanyszámláját – még van 5 napja!

Huszár Hajnal | 2024.01.11.

Január 15-ig jelentkezhetnek a pápai ingatlanhasználók az ingyenes lakossági LED csereprogramba, mely az ország egyik energiakereskedő cége és az önkormányzat partnerségével indult újra a múlt év végén. A programba sikeresen regisztrálók térítésmentesen juthatnak energiatakarékos és környezetbarát fényforrásokhoz, amivel nemcsak jelentősen csökkentik villanyszámlájukat, de a hosszú élettartamú izzóknak köszönhetően mérséklik a keletkező hulladék mennyiségét, és az alacsonyabb CO2 kibocsátás miatt a környezetet is kímélik. 

December 1-től mostanáig 800 pápai háztartás regisztrált az ingyenes LED csereprogramba, közülük 780 igénylőnek már jóváhagyták a pályázatát – közölte a városfejlesztési osztály vezetője a Médiacentrum megkeresésére. Rádi Róbert azt is elmondta, a múlt évi első fordulóban 665 háztartás jutott így ingyenes fényforrásokhoz és közel 9000 LED izzót osztottak ki Pápán.

Az ingyenes fényforrásokra azok jogosultak, akik a 2023 tavaszi LEDcsere programba nem jelentkeztek, pápai lakcímmel rendelkeznek, nevükön van villanyszámla és regisztrálnak a ledcsere.hu weboldalon. A regisztráció során meg kell adniuk a háztartásuk adatait, így többek között az ott használt izzók mennyiségét; fel kell tölteniük a személyi igazolványukat, lakcímkártyájukat és villanyszámlájukat. Az energiakereskedő cég ellenőrzi és vizsgálja a jogosultságot, a jelentkezés elfogadásáról pedig értesítést küld. Az ingyenes LED izzókat várhatóan tavasszal kapják meg a háztartások.

A programhoz még öt napig csatlakozhatnak a pápaiak, a jelentkezési felület január 15-ig lesz elérhető.


 • Friss hírünk
  Videó
  Múltidéző

  Múltidéző 2024.07.15.

  Események ezen a napon a következő évekből: 2002, 2013, 2015

  Elolvasom »
  Követés:Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: