Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Csütörtöki hetivásár és a többiek – ezt jó, ha tudja!

Huszár Hajnal | 2024.03.27.

A húsvéti hosszú hétvége miatt néhány változásra kell számítanunk a városi szolgáltatások terén, de azt is érdemes tudni, hogy mi az, ami az ünnepnapok ellenére ugyanúgy működik, mint máskor.


A hetivásár időpontja például változik, az árusok kérésére nagypéntek helyett csütörtökön, azaz holnap lesz a nagy piac, ekkor jöhetnek majd a sátras árusok is.

A fizető parkolás rendje is módosul az ünnepnapok miatt. Eszerint nagypénteken és húsvét hétfőn nem kell fizetni a parkolásért a fizető parkolókban, vasárnap – mint mindig – szintén díjmentesen lehet várakozni, szombaton viszont a szombati rend szerint 7 és 13 óra között díjfizetés mellett használhatják a fizető parkolókat a járművezetők.

A Közszolg Kft. működésében minimális változás lesz az ünnep miatt. Ez azt jelenti, hogy az ünnepnapokon (nagypénteken és húsvét hétfőn) ugyan nem lesz nyitva a Szabó Dezső utcai hulladékudvar, de szombaton a szokásos rend szerint 8 és 12 óra között fogadják az ügyfeleket. A hulladékszállítás rendjén sem módosított a szolgáltató, vagyis nagypénteken és húsvét hétfőn a megszokott körzetekben végzik a lakossági hulladékgyűjtők ürítését.

Fontos tudni, hogy a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtésben sem lesz változás. Ez azt jelenti, hogy április első hetében végzik a gyűjtést, így húsvét hétfőn az 1. számú gyűjtőkörzetben élőknek kell kihelyezniük a szelektív gyűjtőedényeiket. 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: