Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Dalok, mondókák, lámpások

Horváth Andrea | 2023.11.10.

Hagyományteremtő szándékkal első alkalommal szerveztek Márton-napi rendezvényt az Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskolában. Dávid Tamásné volt az ötletgazda és örömmel csatlakoztak a kezdeményezéshez az alsó tagozatosok.

A gyerekek megismerkedtek a Márton-naphoz fűződő legendákkal, népszokásokkal, hagyományokkal. Technika- és rajzórákon a kézműves tevékenységek is a jeles naphoz kapcsolódtak. Természetesen készítettek lámpást is, hiszen november 11-én, Szent Márton temetésének emléknapján a német nyelvterületen fáklyás felvonulással, máglyagyújtásokkal emlékeztek a híres szent jóságára és cselekedeteire.

 Péntek délután zsíros kenyér-parti volt, liba-, kacsa- és disznózsíros kenyeret majszoltak az alsósok. Az erkelesek természetesen számos libás dalt ismernek már, de ehhez most erre az alkalomra még néhány mondókát is megtanultak. Délután az aulában a 4.z egy Szent Márton életét feldolgozó verset mondott el, majd az alsósok lámpásokkal elindultak és énekelve, mondókázva körbejárták az iskolát.

 


 • Friss hírünk
  Videó
  Pápa TV híradó

  Híradó 2023.12.01.

  A legfontosabb hírek a városból.

  Elolvasom »
  Követés:Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: