Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORT

Darts: Éremmel tért haza az Európa-bajnokságról Borbély András

Haraszti Gábor | 2023.07.26.

A magyar ifjúsági darts válogatott csapattagjaként második helyet szerzett a Bécsben rendezett Európa-bajnokságon a pápai Holdkő Darts Club játékosa, Borbély András. A kontinenstornán csak az angolok tudtak a magyarok fölé kerekedni.

A Darts Világszövetség és az Osztrák Darts Szövetség közösen rendezte meg a bajnokságot, ahol András egyéniben, párosban és csapatban lépett tábla elé.

– Egyéniben sajnos nem úgy ment a játék, ahogy azt elvártam magamtól, így már a csoportkörben búcsúzni kényszerültem – mesélte a dartsos. – Szerencsére sok időm nem volt búslakodni, hiszen Baranyi Zsombor oldalán következtek a páros meccsek, ahol egy angol páros mögött második helyen jutottunk tovább a csoportból. A sorsolás szeszélye folytán a legjobb nyolc között a másik magyar párossal, a Papp Rajmund – Szoták Balázs kettőssel találkoztunk. 3-1-re is vezettünk, azonban ellenfelünk innen fordítani tudott és végül az ötödik helyen fejeztük be a küzdelmeket.

Andrásék a csapatverseny során nehéz ágra kerültek, de az angolok mögött másodikként továbbjutottak a csoportból.

– A legjobb nyolc között Törökország ellen nagyon jó teljesítményt nyújtottunk, 85 fölötti átlagot értünk el, melynek köszönhetően 9-1 arányban továbbjutottunk. Az elődöntőben Wales legjobbjai vártak ránk, akiket 9-4-re győztünk le. A döntőben ismét az angolokkal meccseltünk, sajnos a csoportmeccshez hasonlóan ezúttal sem tudtuk legyőzni őket, a kiszállók nem igazán jöttek, így ezüstéremmel térhettünk haza, ami szép teljesítmény.

András ezután a Development Tour leicesteri állomásán szerzett értékes tapasztalatokat, legközelebb pedig augusztusban Budapesten, a Hungarian Darts Trophy-n áll tábla elé, ahol a tét a European Touron való részvétel lehetősége lesz.
Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: