Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Defibrillátorokat adományozott az önkormányzat a tűzoltóknak

Huszár Hajnal | 2024.01.05.

Dr. Áldozó Tamás polgármester két darab defibrillátort adományozott az önkormányzat nevében a Veszprém Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Pápai Kirendeltségének. Az életmentő eszközök szükségességét a tűzoltók fogalmazták meg, hiszen előfordul, hogy egyszerre több beavatkozási helyszínen is jelen kell lenniük a mentőknek és a tűzoltók előbb érnek ki egy baleseti helyszínre. A berendezések birtokában már a lánglovagok megkezdhetik az életmentést.


-Az önkormányzat az előző években több defibrillátort is vásárolt intézményei számára, így az orvosi ügyelet is kapott két készüléket. Az ügyelet azonban az átszervezéssel állami feladattá változott, az önkormányzat tulajdonában lévő eszközök viszont nálunk maradtak – idézte fel az adományozás előzményeit dr. Áldozó Tamás.

A város a készülékek felülvizsgálatát elvégeztette, így adományként átadhatta a lánglovagoknak a defibrillátorokat, melyek értéke körülbelül egy millió forint.
Az adományt Horváth Sándor tűzoltó alezredes, pápai tűzoltóparancsnok és helyettese, Bene Péter tűzoltó százados vette át a városházán. Mint megtudtuk, a pápai állomány felkészült az eszközök használatához szükséges képzés elvégzésére, így szakértő kezekben lesznek az életmentő eszközök.

A mostani adományozás a két szervezet közötti évtizedes jó együttműködést is jelképezi. 
-Az elmúlt évtizedekben volt olyan időszak, amikor önkormányzati fenntartásban működött a helyi katasztrófavédelmi szervezet, 2012 óta tartozik állami fenntartásba. Ez azonban nem befolyásolja azt a tényt, hogy közösen van felelősségünk a pápaiak élet- és vagyonbiztonságáért – hangsúlyozta az átadáson a városvezető. Hozzátette, azok a kihívások, melyek a katasztrófavédelem előtt állnak, az önkormányzat kihívásai is egy kicsit, a város pedig erejéhez mérten támogatja a szervezetet.


 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: