Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORT

Diákok körzeti futóversenye a Várkertben

Haraszti Gábor | 2023.03.23.

Négy éves kihagyás után a Városi Diáksport Bizottság és a Pápai Atlétikai Club ismét mezei futóversenyt rendezett a Várkertben. A körzeti bajnokság tétje az volt, hogy egyéniben és csapatban kik képviselhetik városunkat a megyei döntőn.

Korcsoporttól és nemtől függően 900, 1800 vagy 2700 méter várt a diákokra, akik a II. (2012-2013-ban születettek), a III. (2010-2011-ben születettek) vagy a IV. korcsoportba (2008-2009-ben születettek) adhatták le nevezésüket. Egyéniben korcsportonként az első négy, csapatban az első két helyezett kvalifikálta magát a veszprémi versenyre.

– Elégedett voltam a létszámmal, nyolc iskolából körülbelül 140 nevezést regisztráltunk – mondta Mórocz Katalin, a versenybizottság elnöke. – Hosszú idő után tudtunk ismét versenyt rendezni, a mostani létszámot nem lehet összehasonlítani a covid előtti időszakkal, úgyhogy nem rossz ez a részvételi arány. A megyei már egy másik szint, az SVSE és a VEDAC atlétáit nem könnyű legyőzni, de bízom benne, hogy néhány pápainak sikerül kivívnia a jogot az országoson való részvételre, ami már önmagában is nagy szó.

A megyei döntőt március 30-án rendezik Veszprémben. A középiskolák fiú és lány csapatai, valamint egyéni versenyzői közvetlen a megyei versenyen vesznek részt.

Eredmények ITT!

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: