Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Digitális detox

Horváth Andrea | 2024.04.23.

A Belügyminisztérium a köznevelésben 2024. április 22. és 26. között hirdette meg a Fenntarthatósági Témahetet, amelynek célja, a fenntarthatóság üzenetének népszerűsítése iskolai keretek között. A 2023/2024-es tanév kiemelt témái a levegő és élővilága, szabadidő, körforgásos gazdaság, hulladék és tudatos fogyasztás. A témahéthez a Türr Gimnázium is csatlakozott.

Hétfőn a "Fenntarthatósági elvek és célok egy autóipari vállalat működésében" címmel Somogyiné Szalai Edina és Reczetár János előadását hallgathatták meg a diákok. Ma is két előadás várta a kisgimnazistákat.  Schuszter János méhész, az egyik türrös diák nagypapája,  a méz jótékony hatásáról beszélt, illetve a méhek szorgos munkájáról is szólt.

Horváth Attiláné, az EFI Farkasgyepű munkatársa négy előadást is tartott a nap folyamán, melynek témája a digitális detox volt. A digitális eszközök forradalma kényelmesebbé tette az életünket, ám számos területen jelentkeznek a mellékhatásai. Az emberi kapcsolatok beszűkülése, a függőség, a „mindig jelen kell lennem” stressze, a figyelemzavar és még folytathatnánk a sort. 

A szakember rámutatott, hogy átlagosan 3-5 órát vesz el az életünkből az online világ, ami rengeteg. Fontos kérdés, hogy az unalom, netán a függőség jeleit érzékeljük, esetleg a FOMO (fear of missing out – félelem a kimaradástól) jelensége bújik meg a háttérben? Mindenesetre első lépésként érdemes fokozatosan csökkenteni a telefonhasználatot – első lépésként akár 10 perc is megteszi, aztán növelhetjük a tétet, mondta Horváth Attiláné.


 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: