Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORT

Dobogón zártak a sakkozók

Haraszti Gábor | 2023.05.07.

A hetedik fordulót követően véget ért a vármegyei első osztályú sakk-csapatbajnokság. A Szabadgyalog SE ugyan vereséget szenvedett Eplényben, de így is megőrizte harmadik helyét a tabellán.

A pápaiak annak tudatában utaztak az Ezüst Huszár II. – Eplény csapatához, hogy csak abban az esetben veszíthetik el a dobogó harmadik fokát, ha legalább 7.5-re kikapnak. Ehhez képest 6.5 – 5.5 arányban maradtak csak alul.

– Annak ellenére állhattunk fel a képzeletbeli dobogó harmadik fokára, hogy hat meccsünkből egy döntetlen és három minimális arányú vereség mellett csak kettőt nyertünk meg – mondta Kiss Csaba, az egyesület elnöke. – A negyedik forduló után vált világossá, hogy van itt keresnivalónk dobogó ügyben. Onnantól kezdve ez lett a cél és össze is jött. A szezon folyamán többen is húzóembernek bizonyultak: Kiss Bence és Kiss Dorina is 3/3-as mutatóval zárt, azaz ifi fronton 100 százalékosak maradtunk. Kissné Simon Bernadett 3/4- es átlagot produkált, ami 75 százalék. Ugyanilyen arányt tud felmutatni Nyőgér István, aki többször legyőzte a nálánál papíron erősebbeket is. Janus Tamás a végére lendült bele és talán az idővel is kezd megbarátkozni, korábban több partija is elment a nagyon kevés idő miatt. Papp Diána és Gyutai Nándor 66.6 százaléka is nagyon jó, Margl Roland az első táblán nyújtott 60 százalékára is büszke lehet, Kerecsényi Zoltán inkább a bajnokság első felében hozta a pontokat.

A pápaiak május 20-án Celldömölkre, a Ság hegy kupára utaznak, nyáron pedig többek között egy hazai szezonzáró verseny is szerepel a programban.
Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: