Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORT

Döntetlennel kezdett a Perutz FC

Haraszti Gábor | 2023.08.12.

A 2023/2024-es vármegyei első osztályú labdarúgó-bajnokságban döntetlennel kezdett a Perutz FC. A pápaiak 2-2-es, igazságosnak mondható döntetlent értek el a Zirc ellen.

A magabiztos kupatovábbjutást követően a Perutz arra készült, hogy a bajnokságnak is egy jó eredménnyel vág neki. Kun-Szabó Attila csapata az előző kiírásban oda-vissza legyőzte a zircieket, így joggal bizakodhattak hazai sikerben a kilátogató szurkolók.

A kezdő sípszó előtt dr. Áldozó Tamás polgármester az előző bajnokságban elért második helyért kapott serleget adta át Horváth Tamás csapatkapitánynak. Az ünnepélyes kezdőrúgást Áldozó Mihály végezte el, aki augusztus 13-án ünnepli 81. születésnapját.

Küzdelmes első fél órát láthattunk, mely során Présing kapusnak kétszer is védenie kellett. Aztán az első igazi lehetőséget gólra váltották a hazaiak, a 33. percben egy védelmi hibát Nagy Krisztián használt ki és a hálóőr lábai között a kapuba lőtt 1-0. Néhány perccel később Kun-Szabó is betalálhatott volna, ám egy szép egyéni akció végén az utolsó pillanatban beleléptek a védők a lövésébe. A 44. percben Szalai is feliratkozhatott volna a gólszerzők közé, közeli lövését Dobai védeni tudta. Az első félidő lezárásaként Varga centerezésről maradt le centikkel a pápai gólszerző.

A második játékrész két veszélyes pápai szöglettel indult, majd a semmiből egyenlített a Zirc: Kopházi harcolt meg a labdáért majd két védő között szinte az alapvonalról lőtt a hosszúba 1-1. Sőt három perccel később már a vendégeknél volt az előny, Somogyi iramodott meg a jobb oldalon, majd egy cselt követően a jobb felsőbe bombázott 1-2. Sokáig nem vezetett a Zirc, erről Nagy Krisztián gondoskodott, aki pontosan lőtte ki a jobb sarkot 2-2. A 80.percben egy szöglet után Nagy Krisztián lövése pattant centikkel mellé. A hátralévő időben több gólhelyzet nem alakult ki, az bátran kijelenthető, hogy a 2-2-es végeredménynek a Zirc örült jobban.

Perutz FC – FC Zirc 2-2 (1-0) Gsz.: Nagy K. 2 ill. Kopházi, Somogyi

Kun-Szabó Attila: Csalódott vagyok, sokkal többet vártam a csapattól. Az első félidőben nemcsak egy góllal kellett volna vezetnünk, sok helyzetet elpuskáztunk. A második félidőben két elkerülhető gólt kaptunk, onnantól pedig már futottunk az eredmény után. Jövő héten igyekszünk javítani, bár egy nagyon nehéznek ígérkező 90 perc vár ránk.

A pontvadászat augusztus 19-én Balatonalmádiban folytatódik.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: